Πριν μερικούς μήνες και μάλιστα τον Ιανουάριο -τότε που όλες οι γυναίκες υποσχόμαστε πως θα περιποιούμαστε περισσότερο την επιδερμίδα μας- ένας πολύ απλός skincare κανόνας έγινε viral στο Twitter. Πιο συγκεκριμένα, η δημοφιλής αισθητικός Nayamka Roberts-Smith ενθάρρυνε τους χιλιάδες ακόλουθούς της να πλένουν το πρόσωπο τους πρωί και βράδυ για μόλις 60”.

Είναι ξεκάθαρο γιατί ο κανόντας των 60” έγινε viral: Είναι εύκολο να τον θυμάσαι, γρήγορο να τον ακολουθήσεις και δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο νέο προϊόν ομορφιάς. Σαν πολυάσχολο και on budget κορίτσι, όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά για εμένα. Όπως είναι φυσικό λοιπόν, ο συγκεκριμένος κανόνας μου κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον.

Μέσα στα χρόνια έχω ακούσει ποικίλες απόψεις σχετικά με το κεφάλαιο «Καθαρισμός προσώπου». Κάποτε μία δερματολόγος με συμβούλευσε να πλένω το πρόσωπό μου για όση ώρα μού παίρνει να πω το αλφάβητο, ενώ μια άλλη μού είπε πως μεγαλύτερη σημασία έχει να χρησιμοποιώ μια καλή κρέμα. Σύμφωνα με την Roberts-Smith, ο καθαρισμός του προσώπου για 60” επιτρέπει στα συστατικά του προϊόντος να δράσουν. «Οι περισσότεροι πλένουν το πρόσωπό τους για 15” το πολύ. Ο καθαρισμός για 60” μαλακώνει την επιδερμίδα και διαλύει καλύτερα το σμήγμα», είπε. «Η υφή της επιδερμίδας βελτιώνεται», πρόσθεσε.

Επειδή η όλη κατάσταση ακουγόταν πολύ καλή για να είναι αληθινή, αποφάσισα να ρωτήσω τη δική μου δερματολόγο. Όπως μού είπε πρόκειται για μία καλή συμβουλή σε γενικές γραμμές. Δεν είναι όμως όλες οι επιδερμίδες ίδιες. Με συμβούλευσε να το δοκιμάσω και αν δω πως η επιδερμίδα μου είναι υπερβολικά «σφιχτή» και απογυμνωμένη από κάθε είδους υγρασία (ξέρετε σε ποια αίσθηση αναφέρομαι!) να μην το επαναλάβω.

Η αλήθεια είναι ότι αφού το δοκίμασα, ένιωθα την επιδερμίδα μου αρκετά ξηρή και γι’ αυτό δεν το ξαναέκανα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν  θα λειτουργήσει για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το δοκιμάσετε! Απλά θα σας πρότεινα να μιλήσετε με τη δερματολόγο σας προηγουμένως, καθώς αφού ξέρει πολύ καλά την επιδερμίδα σας, μπορεί να σας συμβουλεύσει κατάλληλα. Εγώ πάλι θα συνεχίσω να πλένω το πρόσωπό μου για 20-30” όπως έκανα μέχρι τώρα!