Τι γίνεται η ακμή που νόμιζες ότι είχε τελειώσει μαζί με την εφηβεία  επιστρέφει δυναμικά μετά την ενηλικίωση; Εκτός από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε με ευλάβεια για να την αντιμετωπίσουμε, καλό θα ήταν να σκεφτούμε και την διατροφή μας. Αν το καλοσκεφτείς είμαστε ό,τι τρώμε!

Υδατνάθρακες και ζάχαρη, το δίδυμο της ακολασίας. Είναι δύο συστατικά που μπορούν να τρελάνουν την επιδερμίδα οσυ, προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό και μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη έξαρση σε περιοχές που ήδη αντιμετωπίζουμε ακμή. Μελέτες έχουν δείξει πως άτομα με διατροφή χαμηλότερου γλυκαιμικού δείκτη συμβάλλει στην υγεία της επιδερμίδας και όσοι την ακολουθούν έχουν ορατά αποτελέσματα από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Τα γαλα -γαλα-γαλακτοκομικά και συγκεκριμένα αυτά που έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να έχουν χαμηλότερα λιπαρά έχουν συχνά σχετιστεί με την επιδείνωση της ακμής. Για την ακρίβεια, λέγεται ότι αυτό οφείλεται στις ορμόνες που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες αυτές. Το ωστό ειναι να μην είμαστε απόλυτοι, πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες πριν αποχαιρετήσουμε γάλα, τυρί και γιαούρτι για τα καλά.

Μην μπερδεέυεις τα Ωμέγα. Όχι λέμε στα Ωμέγα 6 λιπαρά όπως το επεξεργασμένο αραβοσιτέλαιο, το ηλιέλαιο και το έλαιο σόγιας. Σα “καλά” Ωμεγα 3 λιπαρά λιπαρά λέμε ναι! Αφού έχουν αντιφλεγμονώδεις δράση. Από την άλλη τα Ωμέγα 6 φαίνεται πως έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα οπότε είναι προτιμότερο να περιορίζουμε την κατανάλωσή τους.

Γυμνάζεσαι εντατικά και βασίζεσαι σε shakes με πρωτεΐνη ορού γάλακτος; Καλό θα ήταν να περιορίσεις τις ποσότητες που προσλαμβάνεις ή να στραφείς σε vegan επιλογές για να δεις αν το πρόβλημα όντως επηρεάζεται από το συμπλήρωμα που επιλέγεις, αφού αυτές οι τροφές αυξάνουν τις φλεγμονές στο δέρμα και γεμίζεις σπυριάκια.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below