Η φθινοπωρινή / χειμερινή σεζόν φέρνει αλλαγές στην εμφάνιση της τρίχας. Οι εναλλαγές θερμοκρασίας κάνουν τα μαλλιά να μοιάζουν θαμπά, άτονα, αφυδατωμένα και συχνά προκαλούν σπάσιμο. Και όταν το συνειδητοποιήσεις, αρχίζεις να ψάχνεις για μια λύση που θα κάνει το θαύμα της.

Τις περισσότερες φορές διαβάζεις για beauty λύσεις και θεραπείες που υπόσχονται να επαναφέρουν την υγιή όψη στα μαλλιά, όμως τότε σκέφτεσαι ότι ίσως αυτό σημαίνει, πως πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ναι, μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας! Υπάρχουν και οικονομικοί, προσιτοί τρόποι να φροντίσεις και να περιποιηθείς τα μαλλιά, για να τους δώσεις και πάλι τη χαμένη τους λάμψη.

imaxtree.com

Αναφέρομαι στο hair steaming ή αλλιώς μια διαδικασία με την οποία χάρη στον ατμό, μπορείς να ενυδατώσεις σε βάθος την τρίχα, αφιερώνοντας μισή ώρα μόνο από το χρόνο σου. Η διαδικασία αυτή βοηθά τα θυλάκια της τρίχας και τους πόρους της κεφαλής να «ανοίξουν»,  ώστε να αυξήσουν την απορρόφηση των ενυδατικών στοιχείων και να φέρουν την υγρασία της τρίχας σε ισορροπία.

Ακόμη, το hair steaming βελτιώνει την ελαστικότητα της τρίχας, μειώνοντας το σπάσιμο, ενώ προωθεί την καλή υγεία του τριχωτού της κεφαλής, βοηθώντας τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα και αποβάλλοντας τις τοξίνες.

Hair steaming στο σπίτι

Step 1: Άπλωσε δύο κουταλιές της σούπας conditioner ή από το αγαπημένο σου ενυδατικό έλαιο (πχ λάδι καρύδας) σε νωπά μαλλιά και κάνε μασάζ ώστε να τα καλύψεις όλα.

Step 2: Πιάσε τα μαλλιά σου κότσο – αν είναι μακριά- και φόρεσε στο κεφάλι σου ένα ειδικό shower cap για να τα καλύψεις.

Step 3: Μούσκεψε μια πετσέτα προσώπου σε καυτό νερό και στράγγισε την καλά. Έπειτα, ακούμπησέ την επάνω στο κεφάλι σου.

Step 4: Φόρεσε άλλον ένα shower cap στο κεφάλι σου, για να εμποδίσεις τη θερμότητα να «φύγει» και να βοηθήσεις τη δημιουργία ατμού.

Step 5: Περίμενε για μισή ώρα, μέχρι να δράσει ο ατμός και να ενυδατωθούν τα μαλλιά.

Step 6: Αφαίρεσε τα shower caps και την πετσέτα από το κεφάλι και ξέπλυνε τα μαλλιά με κρύο νερό, βάζοντας μεγάλη πίεση, ώστε να απομακρύνεις τα υπολείμματα από το condiotioner και να «κλειδώσεις» την υγρασία στην τρίχα.

Step 7: Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, αν το αντέχεις.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below