Μια από τις μεγάλες beauty αγωνίες που έχεις να αντιμετωπίσεις το διάστημα της απομόνωσης λόγω του νέου κορωνοϊού, είναι η περιποίηση των φρυδιών. Αυτό το σημείο είναι η “κορνίζα” του προσώπου και παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση, αλλά και στη διάθεσή σου, κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη.

Το γεγονός ότι για την ώρα δεν μπορείς να αφεθείς στα χέρια κάποιου ειδικού, σίγουρα είναι ένα μικρό εμπόδιο, όμως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι καθόλου, αφού μπορείς να ακολουθήσεις απλά βήματα, τα οποία θα σου λύσουν το πρόβλημα. Και για να είσαι απολύτως βέβαιη ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που επιθυμείς, επικοινώνησα με την eyebrow expert Χαρά Κόλλια, η οποία εξειδικεύεται στο Waxing (σχηματισμός φρυδιών μόνο με κερί διάρκειας 3-4 εβδομάδων), στο Tinting (ημιμόνιμη βαφή διάρκειας 3-4 εβδομάδων), στα Bridal Brows (σχήμα-χρώμα-βαφή-τριχάκια, ότι χρειάζεται για να είναι τα φρύδια τέλεια την  πιο λαμπερή μέρα της ζωής σας) καθώς και στην τεχνική του Microblading (ιαπωνική μέθοδος βαφής που γίνεται με το χέρι για ακόμα καλύτερα και πιο φυσικά σχέδια φρυδιών).

Σύμφωνα με την Χαρά Κόλλια, αφιερώνοντας μισή ώρα από το χρόνο σου και ακολουθώντας τα παρακάτω tips, μπορείς να έχεις περιποιημένα, πυκνά και καλοσχηματισμένα φρύδια, μέχρι το επόμενο ραντεβού σου.

Περιποίηση φρυδιών μια φορά ανά δύο εβδομάδες:

Αφαίρεση με τσιμπιδάκι

#1

Χρησιμοποίησε ένα τσιμπιδάκι για να αφαιρέσεις τις τρίχες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των φρυδιών. Οδηγός σου πρέπει να είναι ο δείκτης του χεριού σου. Βάλε τον δείκτη επάνω στη μύτη, προέκτεινέ τον ώστε να φτάσει το δάχτυλο στο μεσόφρυο και με ένα μολύβι φρυδιών, δημιούργησε δύο γραμμές δεξιά και αριστερά του δακτύλου. Μπορείς να αφαιρέσεις μόνο τις τρίχες που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο γραμμές, τηρώντας πάντα τη φορά με την οποία έχουν μεγαλώσει.

#2

Απόφυγε την αφαίρεση τριχών που έχουν αναπτυχθεί στο τέλος των φρυδιών, πάνω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών.

#3

Για να “καθαρίσεις” την περιοχή κάτω από το τόξο των φρυδιών, θα πρέπει πρώτα να τα ζωγραφίσεις με μια απαλή σκιά ματιών, όπως ακριβώς θα έκανες και στην περίπτωση του μακιγιάζ, προτού βγεις έξω, με τη διαφορά, ότι θα πρέπει να μεγαλώσεις το σχήμα τους κατά τρία χιλιοστά. Στη συνέχεια, μπορείς να προχωρήσεις στην αφαίρεση όσων τριχών έχουν αναπτυχθεί έξω από το σχήμα των φρυδιών (το οποίο έχεις μεγαλώσει υπενθυμίζω κατά τρία χιλιοστά ώστε να μην το καταστρέψεις).

#4

Ως προς τις τρίχες που έχουν αναπτυχθεί πάνω από το τόξο των φρυδιών, όπως τονίζει η Χαρά Κόλλια, αυτές δεν πρέπει να τις πειράξεις ποτέ. Αφαιρούνται μόνο με κερί γιατί στο σημείο αυτό είναι χνούδι. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις τσιμπιδάκι σε αυτές, το αποτέλεσμα θα είναι να τις δυναμώσεις.

Διατήρηση πυκνότητας φρυδιών

Βοήθησε τα φρύδια να δυναμώσουν και να αναπτυχθούν σωστά με φυσικό τρόπο, ώστε να πυκνώσουν. Είναι μια καλή ευκαιρία να καλύψεις τυχόν κενά στα φρύδια. Για να το πετύχεις αυτό, η Χαρά Κόλλια συμβουλεύει να εφαρμόσεις καστορέλαιο. Εχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο θαυματουργά φυσικά έλαια για τα μαλλιά και είναι γνωστό για τα εξαιρετικά, ζωτικής σημασίας, θρεπτικά συστατικά του, που συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Στην περίπτωση που δεν το έχεις ήδη στο σπίτι, προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα άλλο “όπλο” της φύσης, τον “πράσινο χρυσό”, δηλαδή το ελαιόλαδο. Το βασικό αυτό προϊόν της μεσογειακής διατροφής που λατρεύει όλος ο πλανήτης, αποτελούσε από την αρχαία Ελλάδα, συστατικό της καθημερινής περιποίησης και του καλλωπισμού της κώμης. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γυναίκες βουτούσαν τη χτένα τους σε ελαιόλαδο και ζεστό νερό πριν το καθημερινό χτένισμα, για να αποκτήσουν δυνατά και λαμπερά μαλλιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Α, Κ και πολυφαινόλες, θρέφει τα κύτταρα, δυναμώνει τους θύλακες και τη τρίχα. Μια σταγόνα ελαιόλαδου στα φρύδια, κάθε βράδυ, πριν από τον ύπνο, είναι αρκετή για να χαρίσει άμεσα αποτελέσματα.

Τα don’ts της eyebrow expert

#1

Μην επιχειρήσεις ποτέ να αφαιρέσεις τις τρίχες που έχουν αναπτυχθεί μετά το μπάνιο ή το ντους, καθώς έτσι βγάζεις περισσότερες τρίχες από όσες θα έπρεπε.

#2

Το κούρεμα των φρυδιών ενδείκνυται μόνο για τις γυναίκες που οι τρίχες μακραίνουν πολύ. Σε αυτήν την περίπτωση, χτένισε τα φρύδια προς τα πάνω και κόψε μόνο τις δύο τρεις τρίχες που εξέχουν πολύ.