Οι περισσότερες από εμάς έχουμε μια ρουτίνα λουσίματος την οποία τηρούμε ευλαβικά. Σαμπουάν, conditioner ή μάσκα μέσα στο ντους και έπειτα εφαρμογή μίας leave in κρέμας ή ενός ελαίου, πριν ξεκινήσει το βούρτσισμα των μαλλιών. Και ενώ η αίσθηση της καθαριότητας στα μαλλιά και το τριχωτό είναι υπέροχη, μπορούν γρήγορα να λερωθούν ξανά από ένα απροσδόκητο βήμα: χρησιμοποιώντας μια βούρτσα μαλλιών. Ναι, μια βούρτσα μαλλιών.

Είναι γνωστό ότι το βούρτσισμα των μαλλιών είναι ευεργετικό για την υγεία τους — μπορεί να τονώσει το τριχωτό της κεφαλής, να διανείμει τα φυσικά του έλαια στα μαλλιά, να ξεμπερδέψει τους κόμπους για να αποτρέψει το σπάσιμο και πολλά άλλα — αλλά αυτό δεν εγγυάται την καθαριότητα. Γιατί; Γιατί όταν η βούρτσα είναι γεμάτη με τρίχες, γεμίζει επίσης με σκόνη, υπολείμματα προϊόντων, έλαια και νεκρά κύτταρα. Όλα αυτά θα καταλήξουν πάνω στα καθαρά μαλλιά σας.

Launchmetrics/Spotlight

Αναρωτηθείτε τώρα: πόσο συχνά πλένετε τις βούρτσες σας; Αν δεν το κάνετε όσο συχνά θα έπρεπε, δεν είστε μόνοι, αφού οι περισσότεροι είμαστε ένοχοι για αυτό ανά διαστήματα. Πόσο συχνά πρέπει;

Ιδανικά, μετά από κάθε βούρτσισμα πρέπει να αφαιρείτε τις τρίχες που έχουν μείνει πάνω στη βούρτσα, διασφαλίζοντας πως θα είναι καθαρή για περισσότερο χρονικό διάστημα. Έπειτα, φροντίστε να την πλένετε τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ώστε να απομακρυνθούν οι ρύποι.

Και όχι, δεν χρειάζεστε τίποτα φανταχτερό για να πλύνετε τη βούρτσα των μαλλιών σας. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Θα χρειαστείτε σαμπουάν ή αφρόλουτρο, θα την αφήσετε να μουλιάσει για λίγη ώρα στο νερό με το σαπούνι και στη συνέχεια θα τρίψετε απαλά ανάμεσα στα δόντια με μία καθαρή οδοντόβουρτσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία χτένα ή οτιδήποτε έχει μυτερή άκρη για να απομακρύνετε τυχόν τρίχες που έχουν παραμείνει πάνω της. Τέλος, θα την ξεπλύνετε καλά και θα την αφήσετε να στεγνώσει πάνω σε μία πετσέτα.

3 βούρτσες που αγαπάμε

The Wet Detangler Millennial Pink, Tangle Teezer

Ceramic Paddle Brush, Moroccanoil

Large Bamboo Paddle Hairbrush, The Body Shop

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below