Να κάνουμε γυμναστική ή να μην κάνουμε γιατί θα ιδρώσουν και θα λαδώσουν τα μαλλιά μας; Σίγουρα δεν τίθεται δίλημμα, αφού με τη γυμναστική θα κερδίσουμε σε διάθεση, αυξημένη ενέργεια και λάμψη στο δέρμα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά έξτρα οφέλη εκτός από τα προφανή, δηλαδή την υγεία και το καλύτερο σώμα. Πόσες φορές όμως δεν σας έχει απασχολήσει το θέμα της άθλιας εικόνας που παρουσιάζουν τα μαλλιά μετά από έντονη άσκηση; Ακόμα και αν τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά (που θα ανοίξουν σύντομα), το να λούσουμε, στεγνώσουμε και χτενίσουμε τα μαλλιά μας στα αποδυτήρια δεν είναι ιδανικό. Επιπλέον, το καθημερινό λούσιμο δεν κάνει καλό στα μαλλιά. Αν όμως ακολουθήσετε τα tips που συγκεντρώσαμε παρακάτω, θα έχετε και υγιές σώμα και όμορφα, λαμπερά και περιποιημένα μαλλιά.

ΦΡΕΣΚΑΔΑ
Προτού κάνετε οτιδήποτε αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποιήστε τη σκάλα για κρύο αέρα του σεσουάρ. Αν θέλετε να μυρίζουν καθαριότητα, τα αρωματικά mists είναι ιδανικά, καθώς εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές στη στιγμή. Αν μάλιστα τα συνδυάσετε με ένα dry shampoo στις ρίζες, τα μαλλιά σας θα δείχνουν σαν να είναι φρεσκολουσμένα.

ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ
Ενας κότσος στην κορυφή του κεφαλιού είναι το πιο αποτελεσματικό χτένισμα για να μην περάσει ο ιδρώτας σε όλο το μήκος των μαλλιών. Είναι σημαντικό να είναι χαλαρός, καθώς αν δεν είναι κολλημένα τα μαλλιά στο κεφάλι σας, δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ
Εσείς που γυμνάζεστε εκτός σπιτιού, φροντίστε να έχετε μαζί σας μια βούρτσα. Το βούρτσισμα θα κάνει τα μαλλιά ξανά απαλά, θα απομακρύνει τυχόν κόμπους και φριζάρισμα, ενώ θα σας βοηθήσει να κάνετε και ένα εύκολο ανανεωτικό χτένισμα, όπως μια αλογοουρά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Διάβασε τη συνέχεια στο νέο τεύχος του Marie Claire που κυκλοφορεί την Κυριακή 16 Μαΐου.