Για τη συλλογή ready-to-wear, Φθινόπωρο-Χειμώνας ‘19/’20 ο Peter Philips, δημιουργικός διευθυντής και διευθυντής εικόνας του μακιγιάζ Dior, παρουσίασε ένα look με κύριο στοιχείο τα μάτια με μια ροκ, γραφιστική προσέγγιση.
«Εμπνεύστηκα από το τολμηρό στυλ των θηλυκών συμμοριών στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στην Αγγλία, τόσο πρωτοποριακό, τόσο λονδρέζικο. Το αποτέλεσμα συντελείται από έντονα, γραφιστικά βαμμένα μαύρα μάτια αναδημιουργώντας ένα ροκ στυλ με μια πανκ πινελιά».
Μάτια:


Γι’αυτή τη συλλογή, ο Peter Philips δημιούργησε ένα look που παρουσιάζει «μάτια μακιγιαρισμένα σκουρόχρωμα και γραφιστικά, με το άνω βλέφαρο καλυμμένο εξ’ολοκλήρου με μαύρο χρώμα χρησιμοποιώντας το waterproof eyeliner crayon στην απόχρωση noir Trinidad.Στη συνέχεια, με το Diorshow on stage liner στην απόχρωση Matte Black, σχεδίασα μια σειρά από αποστασιοποιημένες μικροσκελής, ευθείες γραμμές για να δημιουργήσω ένα αποτέλεσμα «αστεριού» γύρω από τα μάτια. Αυτές οι γραμμές σχεδιάστηκαν για να αποτελέσουν μια μορφή ατέλειας σε ένα «σκληρό» αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, για να αναδείξω αυτό το κατάμαυρο μάτι, επικάλυψα τις βλεφαρίδες πρώτα με Diorshow Maximizer 3D και έπειτα με τη μάσκαρα Diorshow Pump ‘N’ Volume στην απόχρωση Black Pump για τέλεια καμπύλη. Τέλος, επαναπροσδιόρισα το σχήμα των φρυδιών, διατηρώντας τα φυσικά με το Diorshow Brow Styler.
Επιδερμίδα:


O Peter Philips εξηγεί: «Η επιδερμίδα ήταν καθαρή και φυσική χρησιμοποιώντας το Dior Backstage Face & Body Foundation με ευρεία ποικιλία αποχρώσεων για κάθε τόνο δέρματος, ακολουθούμενο από μερικές διορθωτικές πινελιές με το Diorskin Undercover Concealer. Τέλος, ταμπόναρα με Flash Luminizer για να φωτίσω το πρόσωπο».


Χείλη:


«Τα χείλη έδειχναν φυσικά. Προετοιμάστηκαν με το Lip Sugar Scrub και τονίστηκαν διακριτικά με το Dior Addict Stellar Shine στην απόχρωση Mirage».
Νύχια:


«Ανάλογα με τον τόνο δέρματος του κάθε μοντέλου, τα νύχια ήταν βαμμένα είτε μπεζ με το Dior Vernis Wild Earth, είτε με το καφέ βερνίκι Dior Vernis Terra Gold».
Μαλλιά:
Στα μοντέλα με μακριά μαλλιά, ο Guido Palau δημιούργησε μια χαμηλή αλογοουρά στο ύψος του λαιμού και χωρίστρα στο πλάι. Στα μοντέλα με κοντά μαλλιά διατήρησε το κούρεμα τους.

DIOR READY-TO-WEAR, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ-ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2019-2020
ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο PETER PHILIPS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: VINCENT LAPPARTIENT ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ CHRISTIAN DIOR PARFUMS