Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να εφαρμόσουμε το ρουζ; Είναι το eyeliner κατάλληλο για κάθε ηλικία; Όση πληροφορία κι αν υπάρχει διαθέσιμη για το μακιγιάζ, κάποιες απορίες δεν έχουν λυθεί ενώ παράλληλα προκύπτουν συνεχώς και νέες. Μπορεί πολλές φορές να μας φαίνεται αδύνατο να ακολουθήσουμε συμβουλές από τους make up artists, όταν όμως έχω ακούσει κάτι που ήθελα πραγματικά να μάθω και στη συνέχεια προσπάθησα να το εφαρμόσω, με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Όπως όταν -ως άσχετη- δοκίμασα πρώτη φορά κρεμώδες ρουζ και είδα πόσο ωραίο είναι το αποτέλεσμα μόλις το χρώμα μπαίνει στο σωστό σημείο και ταυτόχρονα αναμειγνύεται όμορφα με την επιδερμίδα. Οι παρακάτω απαντήσεις είναι όσο πιο απλές γίνεται, με την ελπίδα να αποδειχθούν έστω και λίγο χρήσιμες.

Πως εφαρμόζουμε σωστά το φον ντε τεν;
Σην περίπτωση αυτή ισχύει σίγουρα το less is more. Ξεκινάμε με την ποσότητα και τα σημεία όπου πραγματικά χρειαζόμαστε. Η αρχή γίνεται από το κέντρο του προσώπου και το δουλεύουμε προς τα έξω και σταδιακά. Βλέποντας το αποτέλεσμα, προσθέτουμε έξτρα ποσότητα από το προϊόν αν θέλουμε παραπάνω κάλυψη. Ενα primer θα δημιουργήσει την τέλεια βάση για να απλωθεί σωστά το φον ντε τεν.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below


• Βάση λάμψης Luminous Silk Hydrating Primer, Giorgio Armani
• Φον ντε τεν για κάλυψη, Les Beiges Healthy Glow Foundation, Chanel

Τα lip gloss έχουν επιστρέψει. Μπορούν όλες οι γυναίκες να τα επιλέξουν;
Tα lip gloss είναι κολακευτικά για κάθε ηλικία. Οι γυναίκες με λεπτά χείλη μπορούν να εφαρμόσουν στο κέντρο και αρκετά μέσα από τα όριά τους για να αποτρέψουν το προϊόν να φύγει εκτός χειλιών. Οι γυναίκες με πιο γεμάτα μπορούν να φορέσουν άφοβα ό,τι lip gloss τούς αρέσει.


• Λαμπερό έλαιο χειλιών, Lip Glow Oil, Dior  • Lip gloss για λάμψη και όγκο, La Mer Lip Volumizer, La Mer

Ποιο είναι το μυστικό για ένα φυσικό look;
Ένα πολύ απλό τρικ για να διατηρήσουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα με κρεμώδη υφή, είτε μιλάμε για φον ντε τεν είτε για κονσίλερ ή ρουζ. Οι συγκεκριμένες συνθέσεις αναμειγνύονται τέλεια και γίνονται εύκολα ένα με την επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε το μακιγιάζ που φαίνεται σαν να στέκεται πάνω από το δέρμα.


• Ρουζ σε στικ με κρεμώδη υφή, Teint Idole Ultra Wear Blush Stick 01 Ambitious Pink, Lancôme • Kονσίλερ και φον ντε τεν, Skin Caviar Concealer Foundation SPF15, La Prairie

Χρησιμοποιούμε Ή όχι μολύβι χειλιών;
Η απάντηση εδώ είναι και ναι και όχι. Το μολύβι χειλιών μπορεί να χαρίσει διάρκεια στο κραγιόν και είναι πολύ καλός οδηγός για τα όρια όταν επιλέγουμε σκούρες αποχρώσεις. Παρ’ όλα αυτά, την ίδια στιγμή στις πολύ ανοιχτές αποχρώσεις μπορεί το αποτέλεσμα να είναι σκληρό. Οπότε χρειάζεται προσοχή και κυρίως στο να είναι το χρώμα όσο πιο κοντά γίνεται στο χρώμα του κραγιόν.


Μολύβι χειλιών, Lip Pencil True Pink, Bobbi Brown
Μηχανικό μολύβι χειλιών, Lip Liner Ink Duo Scarlet 09, Shiseido

Διάβασε τη συνέχεια στο τεύχος Απριλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα την Κυριακή 21 Μαρτίου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below