Είναι ένα από τα number one αξεσουάρ που υπάρχουν στο νεσεσέρ κάθε γυναίκα. Όχι μόνο αποτελούν την τέλεια πινελιά για πρωινές εμφανίσεις, αλλά μπορούν να μετατρέψουν ένα look, σε βραδινό, ακόμα κι αν το υπόλοιπο μακιγιάζ του προσώπου είναι εντελώς φυσικό.

Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα βέβαια, παίζει και η ποιότητά τους, για αυτό ας ξεκινήσουμε πρώτα από το γεγονός, ότι πρέπει να κάνεις μια καλή έρευνα αγοράς και να επενδύσεις σε ποιοτικές επαναχρησιμοποιούμενες ψεύτικες βλεφαρίδες.

Και περνάω στη σωστή τους φροντίδα και συντήρηση. Προϊόντα όπως η μάσκαρα, η σκιά ματιών αλλά και το eyeliner, πάντοτε αφήνουν υπολείμματα επάνω τους και αυτό έχει ως συνέπεια, όταν τις βγάζεις από το κινητό σου βλέφαρο, να τις βλέπεις ξεραμένες και κολλώδεις. Κάτι που σίγουρα δεν θα σου επιτρέψει να τις φορέσεις ξανά με ευκολία.

Το tip για να τις διατηρήσεις όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι ο κατάλληλος καθαρισμός τους, για τον οποίο θα χρειαστείς απλά μια μπατονέτα κι ένα water-based προϊόν για ντεμακιγιάζ ματιών.

Αφού εμποτίσεις την μπατονέτα με λίγη ποσότητα από το προϊόν, άρχισε να τις καθαρίζεις με τη φορά της τρίχας για να απομακρύνεις υπολείμματα από άλλα καλλυντικά ή από την κόλλα που χρησιμοποιείς για να τις τοποθετήσεις. Όταν τελειώσεις, άφησε τες να στεγνώσουν στη θήκη τους και έπειτα, μπορείς να τις περάσεις με καθαρό οινόπνευμα για να εξαφανίσεις τυχόν μικρόβια.