Όλες κάποια στιγμή σκεφτήκαμε πώς θα ήταν αν δοκιμάζαμε κάτι παραπάνω από ένα φυσικό μανικιούρ, συστήνοντας σχέδια ή μεγαλύτερο μήκος στα νύχια μας. Ίσως κάποιες από εσάς να τρομάζετε στην ιδέα του ακρυλικού ή άλλων τεχνητών νυχιών, κυρίως λόγω του χρόνου και της προετοιμασίας που χρειάζονται τα νύχια πριν την εφαρμογή τους ή λόγω της δέσμευσης που απαιτείται έχοντας τα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν ωστόσο σκέφτεστε να τα τολμήσετε, εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τοποθέτηση των νυχιών.

Πριν το ραντεβού…

  • Η προετοιμασία είναι το παν.

Τα ακρυλικά νύχια είναι σίγουρα εντυπωσιακά, πριν όμως τα δοκιμάσετε βεβαιωθείτε πως τα νύχια σας μπορούν να τα αντέξουν. Αν έχετε εύθραυστα ή αδύναμα νύχια, τότε επικεντρωθείτε στην επαναφορά της υγείας τους πριν την εφαρμογή ακρυλικού υλικού. Το έλαιο jojoba προτείνεται από πολλούς αισθητικούς ως το νούμερο ένα φυσικό ενισχυτικό που απορροφάται πλήρως από το νύχι.

  • Κάντε την έρευνά σας.

Το ξέρατε πως υπάρχουν χιλιάδες τρόποι τεχνητής επιμήκυνσης νυχιών; Εντάξει ίσως όχι χιλιάδες, αλλά υπάρχουν πολλοί.  Από τζελ και ακρυλικό έως sculptured nails, οι επιλογές είναι απεριόριστες. Συχνά τα κέντρα αισθητικής και τα κομμωτήρια προσφέρουν διάφορες επιλογές για τεχνητά νύχια, οπότε φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας προτού επιλέξετε τον κατάλληλο τρόπο για εσάς και τα νύχια σας.

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού…

  • Ελέγξτε τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Ίσως να ακούγεται αυτονόητο, ωστόσο σιγουρευτείτε πως τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται έχουν αποστειρωθεί και καθαριστεί όπως πρέπει. Μη αποστειρωμένα εργαλεία μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις που όχι μόνο θα χαλάσουν την όψη του μανικιούρ σας, αλλά θα σας ταλαιπωρήσουν πολύ.

  • Μην παραλείπετε το μανικιούρ.

Η σημασία του μανικιούρ και της σωστής περιποίησης της βάσης, πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε είδους τεχνητών νυχιών, είναι διττή. Καταρχάς τα τεχνητά νύχια δεν μπορούν να κολλήσουν στη φυσική βάση και την επιδερμίδα αν δεν έχει προηγηθεί φροντίδα των νυχιών, με αποτέλεσμα να χρειαστούν ενδεχομένως σύντομη ανανέωση. Επιπλέον, όταν έχει προηγηθεί μανικιούρ, το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ πιο ομοιόμορφο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OPI (@opi)

  • Αποφασίστε το κατάλληλο για εσάς σχήμα και μήκος.

Αυτό, σε συνδυασμό με την επιλογή χρώματος, είναι το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της όλης διαδικασίας. Αν είναι από τις πρώτες φορές που επιλέγετε τεχνητά νύχια, θα σας συμβουλεύαμε να επιλέξετε οβάλ σχήμα κυρίως λόγω της κλασικότητας του. Όσον αφορά το μήκος, θα μπορούσατε να επιλέξετε κάτι μακρύτερο, ωστόσο πιστέψτε μας αν είστε αρχάριοι στον τομέα θα το μετανιώσετε. Επιλέξτε να ξεκινήσετε το ταξίδι των φανταχτερών νυχιών με κάτι κοντό και διακριτικό και στη συνέχεια να προχωρήσετε επιλέγοντας πιο μακριά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by essie (@essie)

Μετά το ραντεβού σας…

  • Φροντίστε τα νύχια σας.

Τώρα λοιπόν που έχετε λαμπερά και προσεγμένα άκρα, ήρθε η ώρα να τα προστατεύσετε από τις καθημερινές σας συνήθειες. Δυστυχώς πάντα θα αναγκαζόμαστε να κάνουμε δουλειές του σπιτιού, όπως να καθαρίσουμε το μπάνιο ή να πλύνουμε τα πιάτα (αχ). Έτσι, όποτε χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού, ειδικά αυτά που περιέχουν χλωρίνη, φροντίζετε να φοράτε γάντια, καθώς αποτρέπουν τα χημικά από το να καταστρέψουν το μανικιούρ σας.

  • Ενυδατώστε.

Σας συστήνουμε τον καλύτερο φίλο των νυχιών σας, το λάδι για νύχια και πετσάκια. Μπορείτε να έχετε ένα μικρό μπουκαλάκι λαδιού στην τσάντα σας και να το χρησιμοποιείτε άφοβα σε καθημερινή βάση, ιδίως αν εντοπίσετε έντονη ξηρότητα στα νύχια και το δέρμα σας.

  • Αφαιρέστε και επαναφέρετε την ισορροπία με προσοχή.

Συχνά, η καταστροφή των νυχιών μετά την εφαρμογή ακρυλικού, σχετίζεται με τον τρόπο αφαίρεσης τους. Και ενώ πολλά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής χρησιμοποιούν τροχούς για την αφαίρεση ακρυλικών ή άλλων τεχνητών νυχιών, σημειώστε πως με τον τρόπο αυτό αφαιρούνται και στρώματα του δικού σας, φυσικού νυχιού. Αντ’ αυτού, προτιμήστε τεχνικές που αφήνουν το νύχι να μουλιάσει σε ασετόν για κάποια λεπτά, διασπώντας το ακρυλικό και επιτρέποντας την αφαίρεση του, μη προκαλώντας μακροχρόνια βλάβη στα νύχια σας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below