Λατρεύουμε τα μακριά νύχια, από οβάλ σχήματα έως τετραγωνισμένες άκρες, όπως επίσης και τη δημιουργικότητα που μας επιτρέπουν να καλλιεργήσουμε, σχεδιάζοντας επάνω τους σχέδια και σχήματα για κάθε γούστο και χαρακτήρα. Αλλά αν ο τελευταίος χρόνος μας δίδαξε κάτι όσον αφορά τα νύχια μας, είναι πως η καλύτερη επιλογή είναι αυτή που σε διευκολύνει σε κάθε πτυχή της ζωής σου, με τα κοντά νύχια να αποτελούν επίσης μια αρκετά cool επιλογή.

Το κλείσιμο των κομμωτηρίων και αισθητικών κέντρων ανάγκασε για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλές από εμάς να εγκαταλείψουμε το όνειρο του τακτικού μανικιούρ και φυσικά μαζί του, τα τεχνητά, μεγαλύτερα νύχια. Και ενώ αρχικά μπορεί η συνθήκη αυτή να μας είχε δυσαρεστήσει, μας έκανε να εκτιμήσουμε τα μικρά κομψά σχήματα στα φυσικά μας νύχια, κάνοντας μας να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να τα διατηρήσουμε ακόμη και μετά το επόμενο ραντεβού μας.

Επιπλέον, ρεαλιστικά μιλώντας, τα μακριά νύχια είναι full time job και εχθρός της πρακτικότητας, παρά την όποια γοητεία τους κάτι που αποτελεί σοβαρό λόγο για να τα αποφύγετε. Παράλληλα, εκτός του ότι φαίνονται χαριτωμένα και περιποιημένα, τα κοντά νύχια είναι και πιο υγιεινά, ειδικά σε περίοδο ατέρμονης προσπάθειας αποφυγής  επιβλαβών ιών, συμπεριλαμβανομένου του covid-19. Tα μακριά νύχια αποτελούν τέλειο καταφύγιο για παθογόνους μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων ιών και βακτηρίων, που παγιδεύονται από κάτω, υποστηρίζουν πολλοί δερματολόγοι. Φυσικά δεν προσπαθούμε να σας τρομάξουμε ή να σας αποτρέψουμε από το να επιλέξετε όποιο μήκος νυχιών προτιμάτε, απλώς επισημαίνουμε πως οι πιο glam επιλογές στα νύχια, απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή και περισσότερη φροντίδα.

Ακόμη, αν προτιμάτε τις πιο φυσικές επιλογές γενικότερα, τα κοντά νύχια είναι για εσάς και υπόσχονται να κάνουν το look σας πιο επαγγελματικό, κομψό και επίκαιρο. Με αυτό κατά νου, αυτά είναι μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα κοντά νύχια.

Φροντίστε το περίγραμμα

Τα κοντά νύχια προϋποθέτουν φροντίδα της υγείας των νυχιών, και αυτό ισχύει και για τα πετσάκια και το γενικότερο περίγραμμά τους. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια σας ενυδατωμένη, χρησιμοποιώντας ειδικό λάδι ή ενυδατική κρέμα – ειδικά αν χρησιμοποιείτε και εσείς μεγάλες ποσότητες αντισηπτικού.

Δοκιμάστε οβάλ σχήμα

Για ακόμη φυσικότερο αποτέλεσμα, επιλέξτε στρογγυλεμένο οβάλ τελείωμα στα νύχια σας. Ένα καλό ψαλίδι νυχιών και μια επαγγελματική λίμα θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα ακόμη και στο σπίτι. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMARNI NAILS (@imarninails)

Πειραματιστείτε με χρώματα και σχέδια

Το δραματικό και έντονο nail art θα εξακολουθεί να φαίνεται σεμνό και κομψό σε κοντά νύχια, οπότε πειραματιστείτε και αφήστε την δημιουργικότητα και την φαντασία σας να ελεύθερη. Αν ωστόσο, προτιμάτε πιο απλά αποτελέσματα επιλέξτε ένα πιο έντονο χρώμα, αφήνοντας πίσω τα κλασικά αλλά συνηθισμένα  κόκκινα, μαύρα ή nude χρώματα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMARNI NAILS (@imarninails)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below