Λόγω της δουλειάς μου συχνά βρίσκομαι κοντά στους πιο διάσημους Έλληνες makeup artists, γεγονός που μού δίνει το προνόμοιο να μπορώ να «κλέβω» μερικές από τις γνώσεις τους. Μία από εκείνες τις τεχνικές που έμαθα πρόσφατα και πραγματικά με σόκαραν σχετίζεται με το πιο basic καλλυντικό όλων, τη μάσκαρα. Να σας πω ένα μυστικό: Ποτέ δεν χρησιμοποιούν μόνο μία!

Πάντα πίστευα πως η χρήση δύο μάσκαρα, θα δημιουργούσε εφέ αράχνης στις βλεφαρίδες. Κι όμως οι κορυφαίοι makeup artists συνδυάζουν διαφορετικές φόρμουλες και χρώματα για να πετύχουν το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Να πώς θα κάνετε και εσείς το ίδιο:

Αδιάβροχη μάσκαρα, The Stylist, Seventeen

Για βλεφαρίδες που… μένουν στο ύψος τους!
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Εάν θέλετε οι βλεφαρίδες σας να είναι ανασηκωμένες και πραγματικά εντυπωσιακές, τότε θα πρέπει να σταματήσετε να φοβάστε το ψαλλιδάκι για τις βλεφαρίδες! Εάν θέλετε έπειτα να διατηρήσετε την καμπύλη τους, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο μάσκαρα. Μετά την αγαπημένη σας φόρμουλα, απλώστε μία αδιάβροχη, για να βεβαιωθείτε ότι θα συνεχίζουν να μαγνητίζουν τα βλέμματα για ώρες!

Μάσκαρα για μήκος, Black Volcanic Minerals Professional Lenght Mascara, Brown, KORRES

Για φυσικό αποτέλεσμα
Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί makeup artists αφού απλώσουν μία μαύρη μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες, απλώνουν μία καφέ στις κάτω για να τονίσουν με φυσικό τρόπο το βλέμμα. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Μάσκαρα με χρώμα, Snapscara, Black Cherry, Maybelline New York

Για εντυπωσιακό βλέμμα
Πολύ πριν οι πολύχρωμες βλεφαρίδες έρθουν στη μόδα, οι makeup artists χρησιμοποιούσαν στρατηγικά μάσκαρα σε διάφορα χρώματα για να τονίσουν το βλέμμα. Αφού απλώσετε την αγαπημένη σας μαύρη μάσκαρα, δοκιμάστε να απλώσετε λίγη μπλε, μοβ ή μπορντό μάσκαρα στις άκρες ή τη βάση των βλεφαρίδων. Μπορεί το χρώμα να είναι πολύ διακριτικό, αλλά είναι αρκετό για να τραβήξει την προσοχή όλων στα μάτια σας!