Συνήθως, οι γυναίκες που δεν βάφουν τα μαλλιά τους περιμένουν πώς και πώς να έρθει το καλοκαίρι, ώστε να βγουν στην παραλία και ο ήλιος να τους χαρίσει μερικές υπέροχες, ξανθές πινελιές. Πριν φτάσουμε όμως να κάνουμε ηλιοθεραπεία και βουτιές (με το καλό να συμβεί και αυτό) μπορείς να δοκιμάσεις έναν άλλο φυσικό τρόπο, ο οποίος δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα και θα σου επιτρέψει να “ανοίξεις” το χρώμα των μαλλιών σου, δίνοντάς τους έναν πιο ξανθό τόνο και δημιουργώντας ανταύγειες που θα σε εντυπωσιάσουν.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις χυμό λεμονιού. Ναι, πολύ σωστά διάβασες. Αγαπάς τη μυρωδιά του και τη γεύση του, ήρθε όμως η στιγμή να ανακαλύψεις και την ιδιότητά του να αλλάζει ελαφρώς το χρώμα των μαλλιών. Πού οφείλεται αυτό; O χυμός λεμονιού αποτελείται κυρίως από κιτρικό οξύ, ένα φυσικό λευκαντικό ή αλλιώς ένα φυσικό οξυζενέ, το οποίο με την εφαρμογή επάνω στα μαλλιά δημιουργεί ανταύγειες. Για να λειτουργήσει βέβαια αυτό, θα πρέπει αφού απλώσεις το χυμό λεμονιού στις τούφες που θέλεις να γίνουν πιο ξανθές ή σε όλα τα μαλλιά, να βγεις στο μπαλκόνι και να σταθείς σε ένα  φωτεινό σημείο για περίπου 30 λεπτά. Όσο πιο ανοιχτό είναι το χρώμα των μαλλιών σου, τόσο πιο γρήγορα θα δεις αποτέλεσμα.

Το tip για να μην προκαλέσεις ξηρότητα στην τρίχα είναι να απλώσεις μαλακτική κρέμα πριν και μετά την εφαρμογή του χυμού λεμονιού.