Ολοι γνωρίζουμε ότι ο οργανισμός έχει την ικανότητα να αποβάλλει μόνος του τις τοξίνες, που εισέρχονται στο σώμα μέσω των επεξεργασμένων τροφών, των φαρμάκων, της καφεΐνης, μέσω περιβαλλοντικών παραγόντων και άλλων καθημερινών συνηθειών, όπως το κάπνισμα. Παρόλα αυτά, προσπαθούμε συχνά να ενισχύσουμε τη διαδικασία αυτή, ακολουθώντας ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και κάποιες απλές πρακτικές, οι οποίες εγγυώνται αποτελέσματα και καλύτερη υγεία. Δίνουμε όμως την ίδια σημασία, στην ανάγκη που έχει το δέρμα μας για αποτοξίνωση;

Πρόκειται για το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, το οποίο είναι διαρκώς εκτεθειμένο σε βλαβερούς παράγοντες. Η αποτοξίνωσή του δεν είναι απλά μια ακόμα συνήθεια που καλούμαστε να εντάξουμε στην ρουτίνα μας. Κρίνεται καθοριστική στον κύκλο ζωής του, καθώς χωρίς αυτήν, δεν μπορούμε να του προσφέρουμε την πραγματική ενυδάτωση και θρέψη που χρειάζεται, για να διατηρηθεί λαμπερό, νεανικό και απαλό.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Ο καλύτερος τρόπος για την αποτοξίνωση του δέρματος και ιδιαίτερα μετά από εορταστικές περιόδους, κατά τις οποίες για παράδειγμα καταναλώνουμε περισσότερο ανθυγιεινό φαγητό και ποτά, δεν ασκούμαστε όπως θα έπρεπε (πόσο μάλλον στην καραντίνα), δεν ξεκουραζόμαστε ή δεν το φροντίζουμε εντατικά, είναι η εφαρμογή μάσκας στο πρόσωπο.

Δεδομένης της κατάστασης και για να μην χρειαστεί να περιμένεις μέχρι να φτάσει η online παραγγελία με τα skincare προϊόντα στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου detox μάσκα προσώπου χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχεις.

Τι θα χρειαστείς: μισό (μαλακό) αβοκάντο, χυμό από μισό λεμόνι, ένα κουτάλι της σούπας έλαιο καρύδας.

Πώς θα τη φτιάξεις: Λιώσε το αβοκάντο στο μπολ και στη συνέχεια πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το έλαιο καρύδας. Ανακάτεψε πολύ καλά τα τρία υλικά και μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο. Τα καλά λιπαρά του αβοκάντο θα κάνουν το δέρμα απαλό σαν μετάξι, ενώ ο χυμός λεμονιού θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Περίμενε για είκοσι λεπτά για να δράσει η μάσκα και ξέπλυνε το πρόσωπο με χλιαρό νερό.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below