Οι celebrities του εξωτερικού κάνουν τα πάντα για να δείχνουν πάντοτε υπέρλαμπρες και να ξεχωρίζουν για τη μοναδική τους γοητεία. Αψεγάδιαστη επιδερμίδα, γυμνασμένη και καλλίγραμμη σιλουέτα, υπέροχα μαλλιά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία στα οποία επενδύουν, για να γίνονται περιζήτητες και να στρέφουν τα βλέμματα επάνω τους. Από ότι φαίνεται όμως, αυτό δεν είναι αρκετό, αφού τον τίτλο της πιο όμορφης γυναίκας του κόσμου και μάλιστα με βάση τη συμμετρία και μόνο των χαρακτηριστικών του προσώπου της, κατάφερε να κερδίσει έπειτα από έρευνα, το super model, Bella Hadid.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, η Bella Hadid κέρδισε την πρωτιά έπειτα από την εφαρμογή μιας εξίσωσης που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ονομάζεται «Χρυσή Τομή» ή αλλιώς «Golden Ratio».

splashnews.com

Η εξίσωση και χαρτογράφηση του προσώπου με τη χρήση τελευταίων τεχνικών εφαρμόστηκε από τον πλαστικό χειρουργό Dr Julian De Silva, από την κλινική The Harley Street του Λονδίνου, ο οποίος δημιούργησε μια λίστα με διασημότητες και μέτρησε τη φυσική ομορφιά και τελειότητά τους, ενώ κατέληξε πως τα μάτια, τα φρύδια, η μύτη, τα χείλη, το πηγούνι, η γνάθος και το σχήμα του προσώπου της Bella πλησίαζαν σε αυτό που θεωρούσαν τέλειο οι αρχαίοι Έλληνες.

Πιο συγκεκριμένα, το πηγούνι της είναι τέλειο κατά 99,7%, η θέση και το μέγεθος των ματιών της κατά 97,65%, τα χείλη της κατά 94,1% και το σχήμα του προσώπου της κατά 94,5%.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Μπιγιονσέ με 92,44%, τρίτη η Άμπερ Χερντ με 91,85% και τέταρτη η Αριάνα Γκράντε με 91,81%. Η Κέιτ Μος βρέθηκε στην 6η θέση με 91,05%, πολύ πιο μπροστά από την αντίπαλό της και διάσημο μοντέλο, την 27χρονη Κάρα Ντελεβίν, που βρέθηκε στην 10η θέση με ποσοστό 89,99%.

Ο πλαστικός χειρούργος δήλωσε: «Αυτές οι ολοκαίνουριες τεχνικές χαρτογράφησης μας επιτρέπουν να λύσουμε μερικά από τα μυστήρια του τι είναι αυτό που κάνει κάποιον φυσικά όμορφο και η τεχνολογία είναι χρήσιμη κατά τον προγραμματισμό μιας χειρουργικής επέμβασης ασθενών».

splashnews.com

Η εξίσωση της «Χρυσής Τομής» επινοήθηκε από τους Έλληνες σε μια προσπάθεια μέτρησης της ομορφιάς και της αρμονίας και μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε, αφού οι αρχαίοι Έλληνες κατασκεύαζαν γλυπτά και ναούς με βάση αυτήν.

Μάλιστα, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι εφάρμοσε τη «Χρυσή Τομή» για το τέλειο ανθρώπινο σώμα στο διάσημο έργο του, τον Άνθρωπο του Βιτρούβιου.

Από τον 20ό αιώνα, η χρυσή τομή παριστάνεται με τον ελληνικό γράμμα “Φ” ή “φ” (φ, από το αρχικό γράμμα του γλύπτη Φειδία ο οποίος λέγεται ότι ήταν από τους πρώτους που τον χρησιμοποίησε στα έργα του) και πιο σπάνια από το “τ” το αρχικό γράμμα της λέξης τομή.

Η μόνη προϋπόθεση πίσω από το να έχει κανείς τις θεϊκές αναλογίες, είναι ότι όσο πιο κοντά είναι οι λόγοι ενός προσώπου ή σώματος στον αριθμό 1,618, τόσο πιο όμορφος είναι αυτός ο άνθρωπος.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below