«Κλείνουμε συναισθήματα σε μπουκάλια, αυτή είναι η δουλειά μας. Ελπίζω πως, όταν κάποιος διαβάζει την ετικέτα ενός αρώματός μας ταυτίζεται με το συναίσθημα που εκφράζει στην πιο απλή μορφή του και μετά, βρίσκει κάτι πιο βαθύ να συνδεθεί: την αντιπαράθεση του οικείου με το άγνωστο», εξηγεί ο Ben Gorham, Founder & Creative Director της Byredo.

Το Mixed Emotions είναι ένα άρωμα που απευθύνεται σε όλα τα φύλα, δημιουργημένο για να εκφράσει τη θυελλώδη φύση των καιρών που ζούμε –ένα «απόσταγμα» των συναισθηματικών ups & downs, που αντανακλά μια ασταθή πραγματικότητα και έναν κόσμο ρευστό. Εξερευνώντας τη δυσαρμονία και τη διχοτομία, το Mixed Emotions ευθυγραμμίζει το οικείο με το άγνωστο σε ένα άρωμα που εκφράζεται μέσα από τις αντιθέσεις του. Συνεχίζοντας τη φιλοσοφία της Byredo να μεταφράζει θραύσματα αναμνήσεων και αφηρημένες ιδέες σε ευωδιές, το Mixed Emotions είναι ένα οσφρητικό σκίτσο του σύγχρονου, συλλογικού τρόπου σκέψης.

Οι χαλαρωτικές νότες του τσαγιού maté και η αιχμηρή γλύκα του φραγκοστάφυλου πλαισιώνονται από ξύλο, ενώ η καθησυχαστική ευωδιά του μαύρου τσαγιού διακόπτεται από τις συνθετικές νότες φύλλων βιολέτας –μια αναζωογονητική υπενθύμιση πως «it is ok to not be ok» και πως, μέσα από εμπειρίες που αποτελούν πρόκληση, ίσως αναδυθεί μια νέα πραγματικότητα.

Με αφορμή τo ντεμπούτο του Mixed Emotions, ο Ben Gorham συνεργάστηκε με τη Fenn O’Meally, αναθέτοντάς της να σκηνοθετήσει την αντανάκλαση της φιλοσοφίας του αρώματος. Πάνω σε αποσπάσματα αυτού του αυτόνομου, κινηματογραφικού short film, βασίστηκε η παγκόσμια καμπάνια του Mixed Emotions. Στο Tall Are The Roots, η O’Meally καταγράφει συζητήσεις με τρεις πρωταγωνιστές, εξερευνώντας πώς η πραγματικότητα του καθενός αντανακλά τελικά ένα κοινό πεδίο εμπειριών, πώς οι προσωπικές στιγμές ενδοσκόπησης και οι εσωτερικές συγκρούσεις και αποφάσεις τους, εκφράζουν μια ευρύτερη ανθρώπινη αλήθεια. Κεντημένο πάνω σε έναν καμβά ποιητικού σουρεαλισμού, κάποιες φορές με αφήγηση βασισμένη σε ποιήματα του Kai-Isaiah Jamal, το short film ξεδιπλώνει μια σειρά από κεφάλαια που σκιαγραφούν μια πολύπλευρη αφήγηση για την αποδοχή και την απελευθέρωση.

«Όπως και το ίδιο το Mixed Emotions, θέλω να αφήσω το Tall Are The Roots στην προσωπική ερμηνεία του θεατή: το πώς μυρίζει το άρωμα πάνω σου ή με ποιο σημείο του film νιώθεις ότι ταυτίζεσαι, θα είναι πράγματα διαφορετικά για τον κάθε έναν», εξηγεί η O’Meally. «Αλλά το μυαλό μπορεί να περάσει με θαυμαστή ευκολία από το σκοτάδι στο φως -και τελικά, το Tall Are The Roots έχει να κάνει με τη συνειδητοποίηση του πού στέκεσαι στον κόσμο σήμερα, αλλά και με το γεγονός πως είναι εντελώς φυσιολογικό να νιώθουμε ανήσυχοι αυτή τη χρονική στιγμή, με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας».

«Πιστεύω πως εμείς, ως άνθρωποι, έχουμε φτάσει σε ένα σταυροδρόμι στον κόσμο όπου τα προσωπεία σιγά σιγά πέφτουν. Αυτό, μπορούμε να το δούμε σαν μια επώδυνη εμπειρία ή σαν μια ευκαιρία να προχωρήσουμε προς την αλλαγή και το νέο κόσμο». -Alewya Demmisse, Μουσικός

«Τα πάντα είναι ποίηση. Μπορούμε να εξυμνήσουμε τη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, όπως μπορούμε να εξυμνήσουμε το φως τους. Όταν γράφω τα πιο αληθινά, ίσως τα πιο μελαγχολικά, τα πιο ειλικρινή ποιήματά μου, τότε οι άνθρωποι λένε πως μέσα σε αυτά μπορούν να δουν τον εαυτό τους. Αυτό με κάνει σίγουρο πως εκείνες οι στιγμές, που νιώθουμε ότι βυθιζόμαστε στο σκοτάδι, δικαιούνται τον ίδιο χώρο στη ζωή μας με τις θετικές, με το φως». -Kai-Isaiah Jamal, Ποιητής

«Πιστεύω πως βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου αν μείνουμε ενωμένοι, μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Χωρίς το σκοτάδι, δεν υπάρχει φως».-Denneille Percival, Χορευτής

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below