Κάθε λεπτό στον ήλιο αποδυναμώνει το δέρμα, όπως ακριβώς αποδυναμώνει και τα μαλλιά. Η προστασία του με εξειδικευμένα προϊόντα τα οποία θα το κρατήσουν προστατευμένο από τις ακτίνες UVA και UVB, είναι απαραίτητη. Όμως, εξίσου σημαντική είναι και η εφαρμογή προϊόντων μετά την παραλία, ώστε αυτό να παραμένει βαθιά ενυδατωμένο, αναζωογονημένο και κάθε βλάβη που έχει υποστεί να επανορθώνεται.

Αναφέρομαι στα after sun, τα προϊόντα με ειδικές φόρμουλες που προσφέρουν άμεσα στην επιδερμίδα ένα κύμα δροσιάς, μετά από πολύωρη ηλιοθεραπεία. Καταπραΰνουν ερεθισμούς, θρέφουν εντατικά, αποτρέπουν το ξεφλούδισμα και την ξηρότητα και παρατείνουν την ηλιοκαμένη όψη του δέρματος. Τι γίνεται όμως αν δεν έχεις φροντίσει να πάρεις ένα μαζί σου;

Η απάντηση βρίσκεται στο gel αλόης, το οποίο εκατομμύρια γυναίκες εμπιστεύονται όσο κανένα άλλο φυσικό συστατικό στη beauty ρουτίνα τους. Στην ουσία, πρόκειται για τον παχύρευστο χυμό που υπάρχει μέσα στο σκληρό φύλο αυτού του φυτού, το οποίο απελευθερώνεται όταν αυτό σπάσει και  έχει μοναδικά οφέλη για την επιδερμίδα.

unsplash

Επουλώνει πληγές ή ουλές χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καταπραΰνει την επιδερμίδα κάνοντάς την πιο απαλή, βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών και αντιμετωπίζει τον ελαφρύ ερεθισμό από τον ήλιο μιας διεγείροντας την ανάπλαση των κυττάρων και επαναφέροντας τα σωστά επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να κόψεις και να ανοίξεις ένα φύλο από το φυτό και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού να αφαιρέσεις το gel. Στη συνέχεια, μπορείς να το εφαρμόσεις στο πρόσωπο ως μάσκα ή τοπικά στο σώμα. Θα νιώσεις καλύτερα στη στιγμή!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below