Το καλοκαίρι οι ανάγκες της επιδερμίδας μας διαφοροποιούνται σε σχέση με τη χειμερινή περίοδο. Ο ήλιος μπορεί να «αγγίζει» σαν ένα ζεστό χάδι το δέρμα μας, ωστόσο εμφανίζει και την κακή του πλευρά, αυτή που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Ενώ έχουμε την συνήθεια να προστατεύουμε το σώμα μας από τις ακτίνες του, υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία συχνά ξεχνάμε. Ένα από αυτά είναι και τα χείλη.

Η συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και η υγεία της επηρεάζεται έντονα από τις περιβαλλοντικές συνθήκες όλο το χρόνο, καθώς είναι πάντοτε εκτεθειμένη σε αυτές. Το εξωτερικό στρώμα δέρματος των χειλιών είναι λεπτό, ενώ η περιοχή αυτή έχει ελάχιστη μελανίνη. Ακόμη, όταν δεν εφαρμόζουμε τα κατάλληλα προϊόντα, το κολλαγόνο στα χείλη μπορεί ν’ αλλάξει λόγω της έκθεσης στον ήλιο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Μια ακόμη συνέπεια είναι σημάδια γήρανσης όπως οι ραγάδες, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις η παρατεταμένη και χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει και την εμφάνιση ακτινικής χειλίτιδας.

Προκειμένου να αποφύγουμε όλα αυτά και να απολαύσουμε την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού με ασφάλεια, είναι σημαντικό να προσθέσουμε στο νεσεσέρ μας τα must –have προϊόντα. Αντηλιακά χειλιών ή lip balms με χρώμα και δείκτη SPF από 15 και πάνω.

UV LIP COLOR SPLASH TAHITI BLUE SPF30, SHISEIDO

ANTHELIOS XL STICK SPF50+, LA ROCHE-POSAY

LIP BALM YOGURT SPF20, KORRES

SUGAR TINTED LIP TREATMENT SPF 15 ROSE, FRESH

LIP CARE ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ  SPF20, APIVITA

IDEAL SOLEIL LIP STICK SPF30, VICHY

STICK LEVRES SPF50+, AVENE

STICK PROTECTION CIBLÉE SPF 35, CLINIQUE

ACTIVE SUN SCREEN INNOVATIVE LIP MATRIX SPF50+, FREZYDERM

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below