Λίγο πριν ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις στη θάλασσα (το ελπίζουμε πως θα συμβεί δηλαδή) μπορούμε να αποκτήσουμε το πρώτο ηλιοκαμένο χρώμα με τον πιο ασφαλή τρόπο. Άλλωστε η πολύωρη έκθεση στον ήλιο αποτελεί πλέον επικίνδυνη συνήθεια για την επιδερμίδα, για το λόγο αυτό και πολλές γυναίκες επιλέγουμε να αγοράσουμε νωρίτερα αυτομαυριστικά προϊόντα νέας γενιάς τα οποία προσφέρουν μπρούτζινο , sunkissed χρώμα με φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να προκαλούν προβλήματα, για παράδειγμα εγκαύματα ή πρόωρη γήρανση.

Αυτά τα προϊόντα γνωστά και ως fake tans περιέχουν DHA, δηλαδή σάκχαρα, τα οποία αντιδρούν χημικά με τις πρωτεΐνες της επιδερμίδας, προσφέροντας προσωρινή, τεχνητή ηλιοκαμένη όψη. Βάφουν με απόλυτη ασφάλεια την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος, προσφέρουν την ενυδάτωση που αυτό χρειάζεται ώστε να δείχνει λαμπερό και όχι half-baked. Παράλληλα, έχουν την ιδιότητα να καμουφλάρουν ατέλειες στο σώμα, όπως η κυτταρίτιδα.

Η χρήση τους είναι πέρα για πέρα απολαυστική, ωστόσο πριν από την εφαρμογή αυτών των προϊόντων θα πρέπει να έχουν προηγηθεί δύο πολύ βασικές διαδικασίες: η απολέπιση και η ενυδάτωση.

Επιπλέον υπάρχουν 3 χρυσοί κανόνες που αφορούν στην επιλογή του κατάλληλου fake tan, τους οποίους πρέπει να ακολουθήσεις, αν θέλεις να πετύχεις το πολυπόθητο αυτό look.

Κανόνας 1ος

Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή είναι η πρώτη φορά που επιχειρείς να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν fake tan, ιδανική επιλογή είναι τα αυτομαυριστικά σε μορφή κρέμας που παρέχουν σταδιακό μαύρισμα- αποτέλεσμα. Αυτά περιέχουν λιγότερους μαυριστικούς παράγοντες. Μπορείς να εφαρμόσεις την κρέμα καθημερινά και να ελέγξεις το επίπεδο του χρώματος στο οποίο θέλεις να φτάσεις.

Κανόνας 2ος

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, προτίμησε ένα fake tan σε μορφή λοσιόν ή σέρουμ. Ακόμα και το tanning water σε μορφή mist το οποίο ψεκάζεται στο πρόσωπο και το σώμα, μπορεί να σου προσφέρει πέρα από βαθμιαίο μαύρισμα μακράς διάρκειας και απαλή, ενυδατωμένη και λαμπερή όψη της επιδερμίδας.

Κανόνας 3ος

Μην εφαρμόζεις το ίδιο fake tan προϊόν στο πρόσωπο και το σώμα. Η επιδερμίδα του προσώπου έχει ανάγκη από μια εντελώς διαφορετική φόρμουλα καθώς είναι πιο ευαίσθητη, ενώ τείνει να σκουραίνει περισσότερο λόγω του Ph της. Επίσης, τα προϊόντα για το πρόσωπο περιέχουν υγραντικούς και αντιγηραντικούς παράγοντες όπως το υαλουρονικό οξύ και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε η υφή τους να είναι πιο ελαφριά. Μια καλή επιλογή είναι τα tanning drops, τα οποία μπορείς να προσθέσεις στην ενυδατική κρέμα.