Άλλες από εμάς τα εμφανίζουμε ως σύμπτωμα πριν την περίοδο, άλλες από εμάς έχουμε εμφανίσει ενήλικο ακμή ενώ πολλές από εμάς εμφανίζουμε σπυράκια λόγω στρες ή και λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που δεν επιτρέπει στην επιδερμίδα μας να έχει μια υγιή και λαμπερή όψη.
Συνήθως λοιπόν αυτά τα σπυράκια, εμφανίζονται τη στιγμή που ΔΕΝ πρέπει. Εκείνο το πρωί που έχεις μια σημαντική παρουσίαση στο γραφείο, εκείνο το βράδυ που έχεις ένα hot date ή εκείνη την ημέρα που δεν είσαι και στα καλύτερά σου και το τελευταίο πράγμα που σου έλειπε ήταν ένα σπυράκι να σου ρίχνει παραπάνω την αυτοπεποίθηση.
Και παρ’ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για τα swing moods σου, μπορούμε να κάνουμε για το σπυράκι! Δοκιμάσαμε, τεστάραμε και αποφασίσαμε: τα παρακάτω 3 προϊόντα είναι τα ΠΙΟ αποτελεσματικά, για να εξαφανίσεις μέσα σε λίγες ώρες το επίμονο σπυράκι. Εφαρμόζονται τοπικά, το ξηραίνουν και ως δια μαγείας ξεχνάς το σπυράκι μια και καλή.
Drying Lotion, Mario Badescu


Το best seller, η drying lotion, είναι ένα εξαιρετικό -για τοπική χρήση- από calamine και σαλυκιλικό οξύ που βοηθά στην εξάλειψη των σπυριών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μια επάλειψη από τη λοσιόν ξηραίνει και θεραπεύει τα σπυράκια γρήγορα.
Tea Tree Oil, The Body Shop


Το εμβληματικό Tea Tree Oil φημίζεται για τις καθαριστικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες και είναι ιδανικό για επιτόπια εφαρμογή στα σημεία που εμφανίζουν σπυράκια.
Sebologie Blemish Correction, Lierac


Διάλυμα εμπνευσμένο από από την αισθητική τεχνική του εξυγιαντικού resurfacing* με δράση peeling που παρέχει εξειδικευμένη απάντηση στην καταπολέμηση των ατελειών σε κάθε στάδιο του σχηματισμού τους. Ο γλυκονικός ψευδάργυρος, με σμηγματορυθμιστικές και στυπτικές ιδιότητες, δρα στη γυαλάδα της επιδερμίδας και στους διευρυμένους πόρους. Το σαλικυλικό οξύ, με κερατολυτική δράση, δρα στα σπυράκια και στα σημάδια. Το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ παρέχουν εξυγίανση και βαθύ καθαρισμό. Αμέσως, η επιδερμίδα αποκτά ματ υφή. Μετά τις 28 ημέρες, η επιδερμίδα είναι καθαρισμένη σε βάθος, χωρίς αποτέλεσμα ξηρότητας, τα σπυράκια διορθώνονται και οι πόροι αποσυμφορούνται.