Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια: το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και μαζί του τελειώνουν και οι διακοπές. Εκτός από τις όμορφες αναμνήσεις και την αναπόφευκτη στενοχώρια που μένουν μαζί μας, οι περισσότεροι έχουμε αποκτήσει και ένα έξτρα δωράκι, aka τις σκασμένες πτέρνες και τα ελαφρώς απεριποίητα πέλματα. Και είναι οκ γιατί διακοπές στο νησί σημαίνουν ατελείωτες βόλτες στην παραλία με γυμνά πόδια.

Με την επιστροφή στη βάση μας όμως, είναι ώρα να φροντίσουμε ξανά λίγο περισσότερο την επιδερμίδα μας, για να δείχνει ξανά υγιής και περιποιημένη.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να επαναφέρετε την απαλότητα και ενυδάτωση στα κάτω άκρα σας στο σπίτι.

Βήμα 1: Ξεκινήστε μουλιάζοντας τα πόδια σας σε ζεστό νερό, ρίχνοντας μέσα και το αγαπημένο σας αφρόλουτρο. Extra tip: Προσθέστε άλατα για να κάνετε την εμπειρία σας να θυμίζει και το μπάνιο σας να μυρίζει σαν spa.

Κασσάνδρα Απολεπιστικό Σώματος με Ζάχαρη, Fresh Line

Βήμα 2: Κάντε απολέπιση, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό προϊόν που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας και στη συνέχεια τρίψτε με μία ράσπα ή ελαφρόπετρα τις πτέρνες και όποιο άλλο σημείο εμφανίζει “σκληρό”, ξηρό δέρμα.

Ράσπα διπλής όψης για απολέπιση σε πέλματα και φτέρνες, File A Foot, The Body Shop

Βήμα 3: Η ενυδάτωση είναι must για τα πόδια, όπως ακριβώς και σε κάθε άλλο σημείο του σώματος. Ειδικά μετά από τόση ταλαιπωρία που πέρασαν, τα πέλματα χρειάζονται έξτρα θρέψη για να γίνουν ξανά απαλά. Extra tip: Πριν κοιμηθείτε, απλώστε μία γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας στα πόδια σας και φορέστε κάλτσες. Το πρωί θα είναι απίστευτα απαλά και ενυδατωμένα.

Αναπλαστική κρέμα ποδιών, Frezyfeet Revital CreamFrezyderm

Αναπλαστική κρέμα ποδιών, SA Renewing Foot Cream, CeraVe

Κρέμα Ποδιών με Υαλουρονικό, Tzimas Cosmetics

Θρεπτική κρέμα ποδιών, Nourishing Foot Cream, Neutrogena

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below