Δεν ήταν η πρώτη φορά που άκουσα τη λέξη «μικροβίωμα», στο ταξίδι μας στο μαγευτικό Μυστρά με το Dove. Όμως ήταν η πρώτη φορά που έμαθα με λεπτομέρειες πώς να το προστατεύω.
Πριν από μερικά χρόνια, θεωρούσαμε ότι το καλύτερο αφρόλουτρο σώματος θα ήταν αυτό που θα καθάριζε στην εντέλεια την επιδερμίδα μας. Τώρα ξέρουμε ότι αυτό δεν αρκεί. Το αφρόλουτρό μας θα πρέπει επίσης να προστατεύει το μικροβίωμα.

Τι είναι όμως το μικροβίωμα;
Πρόκειται για το σύνολο των μικροοργανισμών που ζουν στον οργανισμό μας. Ο σκοπός τους είναι να φροντίζουν την υγεία του σώματος και των οργάνων μας. Το μικροβίωμα της επιδερμίδας, είναι η «ασπίδα» της, μιας που βοηθά στο να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ στους κακούς και καλούς μικροοργανισμούς και να παραμείνει το δέρμα υγιές, ενυδατωμένο και λαμπερό.
Με απλά λόγια, το μικροβίωμα είναι η εξωτερική προστατευτική ασπίδα της επιδερμίδας και παράλληλα, είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου μικροβιώματος, που βρίσκεται συνολικά στο σώμα. Δεν μπορούμε να το δούμε, αλλά είναι εκεί και προστατεύει την επιδερμίδα μας από όσα αντιμετωπίζει καθημερινά – από τις σκληρές περιβαλλοντολογικές συνθήκες, μέχρι την αποτρίχωση με κερί και την απολέπιση.
Συνήθως γεννιόμαστε έχοντας το σωστό μικροβίωμα στο δέρμα μας αλλά οι εξωτερικοί παράγοντες διαταράσσουν το ισοζύγιο αυτό. Ένα λάθος αφρόλουτρο, μια πιο… δραστική κρέμα σώματος είναι αρκετά για να επηρεάσουν το μικροβίωμα και κατά συνέπεια, τον επιδερμικό φραγμό.


Ποια είναι η λύση;
Για να διατηρήσουμε και να σεβαστούμε το μικροβίωμα, το Α και το Ω είναι ο σωστός και ήπιος καθημερινός καθαρισμός της επιδερμίδας. Γι’ αυτό, η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας ξεκινά με την προστασία του μικροβιώματος! Τα αφρόλουτρα Dove με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και με ισορροπημένο pH, καθαρίζουν απαλά και θρέφουν την επιδερμίδα μας, ενώ παράλληλα σέβονται το μικροβίωμά της, αφού είναι ήπια όσο το νερό. Επιπλέον, το ¼ ενυδατικής κρέμας που περιέχουν, συνώνυμο της φροντίδας του Dove, προσφέρει στην επιδερμίδα μας την περιποίηση που χρειάζεται αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή!


Σε αυτές τις στιγμές χαλάρωσης και αυτο-φροντίδας, το αφρόλουτρο Dove Deeply Nourishing,αλλά και όλα τα αφρόλουτρα Dove είναι δίπλα μας, καθαρίζοντας απαλά και θρέφοντας την επιδερμίδα με τη μοναδική σύνθεσή τους! Μια σύνθεση που παράλληλα σέβεται το μικροβίωμα της επιδερμίδα μας.