Εάν έχετε περάσει κι εσείς την καθόλου διασκεδαστική αυτή δερματική πάθηση που λέγεται ακμή σίγουρα ξέρετε πόσο εκνευριστικά μπορούν να γίνουν τα σημάδια που αφήνουν πίσω τους τα σπυράκια. Ακόμα κι αν δεν τα πειράζετε και τα αφήνετε στην ησυχία τους, αυτά αρνούνται να εξαφανιστούν εντελώς, εκτός κι αν περάσουν πολλές εβδομάδες. Τι μπορείτε να κάνετε για να τα διώξετε πιο γρήγορα;

Tip #1: Κάντε απολέπιση στην επιδερμίδα σας με ένα απαλό προϊόν (παραδείγματος χάριν με οξέα) δύο φορές την εβδομάδα, για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Αποφύγετε τα scrub με κόκκους σε περίπτωση που εμφανίζετε ακόμα σπυράκια, καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Hydra Life Time to Glow Ultra Fine Exfoliating Powder, Dior

Revitalift Glycolic Acid Peeling Toner, L’Oréal Paris

Gentle Night Peeling, Embryolisse

Tip #2: Τα συστατικά κατά των κηλίδων είναι αυτά που πρέπει να βάλετε στην καθημερινότητά σας. Ακόμα, τα προϊόντα με βιταμίνη C και βιταμίνη Ε θα βοηθήσουν πολύ, καθώς ανανεώνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας και βελτιώνουν την υφής της.

Tip #3: Πείτε ναι σε τοπικές θεραπείες που περιέχουν ρετινοειδή, διυδροξυβενζόλιο και αζελαικόν οξύ και εφαρμόστε τες κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below