Με τη βιομηχανία της ομορφιάς να προσπαθεί ολοένα και περισσότερο να καλύψει τις ανάγκες κάθε τύπου επιδερμίδας, μέσα από το λανσάρισμα προϊόντων με καινοτόμες συνθέσεις, η επιλογή αυτού που μας ταιριάζει καλύτερα γίνεται πιο δύσκολη.

Το να διαλέγετε τυχαία σε ποιο προϊόν θα επενδύσετε χωρίς να διαβάζετε ουσιαστικά τις ετικέτες με τα συστατικά, δεν θα φέρει σε καμία περίπτωση το τέλειο αποτέλεσμα.

Μία ρουτίνα περιποίησης πρέπει να περιλαμβάνει συστατικά που έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον τύπο επιδερμίδα σας και τις ανάγκες της, ενώ παράλληλα πρέπει να προσέχετε την συνδυαστική εφαρμογή τους, αφού μπορούν να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ποια είναι αυτά;

Βιταμίνη C και Ρετινόλη

Γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, αυτά τα στοιχεία όμως δρουν ενάντια στην επιδερμίδα σας, όταν χρησιμοποιούνται συνδυαστικά. Η Βιταμίνη C, που έχει χαμηλότερο pH, είναι καλό να μπαίνει στην ρουτίνα σου το πρωί, με την εφαρμογή ενός serum, καθώς προσφέρει αντιοξειδωτική δράση που η επιδερμίδα σου την έχει ανάγκη περισσότερο τότε. Η ρετινόλη είναι ιδανική για το βράδυ, όταν κοιμάστε, μιας και τότε αρχίζει η επανορθωτική και επουλωτική λειτουργία της επιδερμίδας. Ο συνδυασμός των δυο αυτών συστατικών, είναι πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό γιατί έχουν συμπυκνωμένη σύσταση.

Ρετινόλη με ΑΗΑs και ΒΗΑs

Ο ρόλος της ρετινόλης είναι να διεγείρει την κυτταρική κυκλοφορία και να παράγει νέο κολλαγόνο. Από την άλλη πλευρά, τα οξέα έχουν απολεπιστική δράση στην επιφάνεια του δέρματος. Η συνδυαστική χρήση τους μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και μια αντιαισθητική όψη, ενώ μπορεί να μειώσει και την αποτελεσματικότητα των δύο στοιχείων.

Βιταμίνη C με ΑΗΑs και ΒΗΑs

Όπως προαναφέραμε, προϊόντα που έχουν τη Βιταμίνη C έχουν χαμηλότερο pH, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα συστατικά όπως το γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ, που έχουν υψηλότερο. Ο συνδυασμός τους μειώνει τη δύναμη της βιταμίνης C και μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below