Θα ξεκινήσω με μία παραδοχή. Δεν φοράω αντηλιακό το καταχείμωνο. Πολύ κακώς διότι τα αποτελέσματα αυτής της «επανάστασής» μου έχουν ύπαρξη, είναι ήδη εμφανή στο πρόσωπό μου και ονομάζονται «λεπτές γραμμές» και «πανάδες». Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι η αντηλιακή προστασία χρειάζεται 365 ημέρες το χρόνο, πόσο μάλλον τώρα που ο ήλιος γίνεται όλο και πιο έντονος. Η υπεριώδης ακτινοβολία ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό των σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας, καθώς ενεργοποιεί τη διαδικασία σχηματισμού ελεύθερων ριζών που αλλοιώνουν την ποιότητα κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και δυσχρωμιών. Οι νέες εξελιγμένες συνθέσεις των αντηλιακών προσώπου έχουν πλέον ευχάριστες υφές ενώ συχνά συνδυάζουν την αντηλιακή προστασία με τη δράση κατά των ρυτίδων, της λιπαρότητας, της αφυδάτωσης και των δυσχρωμιών.

Για την πόλη
Πρόκειται για μία από τις πολύ αγαπημένες κατηγορίες αντηλιακών για όσες γυναίκες ζουν στην πόλη. Μια βόλτα στο κέντρο αρκεί για να καταλάβουμε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία, σε συνδυασμό με τη ρύπανση και τη σκόνη, όχι μόνο ταλαιπωρεί την επιδερμίδα, αλλά μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν αναπνέει. Τα εξειδικευμένα προϊόντα παρέχουν προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, ενώ χάρη στα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειες της ρύπανσης.

Ενυδάτωση
Οι ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες έχουν ανάγκη από ενυδατικές συνθέσεις σε κάθε κατηγορία περιποίησης. Είτε αυτό είναι η κρέμα ημέρας, είτε το φον ντε τεν, είτε το αντηλιακό. Η ιδανική επιλογή, λοιπόν, είναι μια αντηλιακή σύνθεση πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες χάρη στους οποίους αποτρέπεται η απώλεια υγρασίας και διατηρούνται τα αποθέματα νερού στην επιδερμίδα σε κανονικά επίπεδα. Με αυτό τον τρόπο η εφαρμογή του αντηλιακού καθημερινά είναι ευχάριστη.

Διάβασε τη συνέχεια στο νέο τεύχος του Marie Claire που κυκλοφορεί την Κυριακή 16 Μαΐου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below