Η ψαλίδα αποτελεί το αιώνιο πρόβλημα όλων των γυναικών και κυρίως εκείνων που έχουν «δεσμευτεί» να τα κρατούν μακριά και υγιή. Και ενώ ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς από αυτή είναι να κόψεις τα μαλλιά σου, μπορείς να περιορίσεις την εμφάνισή της ακολουθώντας μερικά έξυπνα τρικ. Το καλύτερο μού το αποκάλυψε ο κομμωτής μου πριν μερικά χρόνια, αλλάζοντας για πάντα τα μαλλιά μου!

Όμως μού είπε, «οι γυναίκες είναι πολύ τρυφερές με τους άνδρες και τα παιδιά, αλλά πολύ απότομες με τα μαλλιά τους». Fact. Τα χτενίζουμε με μανία λες και αυτά ευθύνονται για όλα τα προβλήματα μας. Εάν θέλεις λοιπόν να προστατέψεις τα μαλλιά σου από την ψαλίδα και το σπάσιμο, πρέπει να μάθεις να τα βουρτσίζεις σωστά. Πριν αρχίσεις, καλό θα ήταν να επενδύσεις σε μια χτένα καλής ποιότητας. Αν θέλεις υγιή μαλλιά απόφυγε τις φτηνές χτένες με σκληρά δόντια ή τις βούρτσες με μεταλλικές τρίχες. Αντίθετα, χρησιμοποιήσε βούρτσες με φυσικές μαλακές τρίχες και φυσικές κοκάλινες ή ξύλινες χτένες.

Και τώρα πάμε στην πράξη. Όπως μού αποκάλυψε ο κομμωτής μου, προκειμένου να αποφύγουμε το ανεπιθύμητο σπάσιμο της τρίχας, θα πρέπει να χτενίζουμε τα μαλλιά μας ξεκινώντας πάντα από τις άκρες και σταδιακά ανεβαίνοντας προς τα πάνω, καθώς ξεμπλέκονται τα μαλλιά και ποτέ το αντίστροφο. Ένα έχω να πω: Από τότε που ξεκίνησα να ακολουθώ το παραπάνω tip τα μαλλιά μου είναι πολύ πιο υγιή και με πολύ λιγότερη ψαλίδα!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below