Τρεις λέξεις περιγράφουν το απόλυτο hair trend για το φετινό καλοκαίρι: Αυστηρό, κοντό και τολμηρό. Τα ντεφιλέ των μεγαλύτερων οίκων μόδας, οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και οι influencers στο Instagram έχουν δείξει ότι αυτό το καλοκαίρι όλες θα κάνουμε μεγάλες αλλαγές στα μαλλιά μας. Ήδη δύο Marie Claire editors, η Χρύσα Παπούλη και η Δήμητρα Παράσχου, αλλά και η editor in chief, Γαλάτεια Λασκαράκη, πήραν τη μεγάλη απόφαση και έκοψαν αρκετό μήκος από τα μαλλιά τους και τώρα είναι τα πιο trendy κορίτσια του γραφείου με το καρέ τους.

Το καρέ όμως δεν μεταφράζεται μόνο στο αυστηρό, τετραγωνισμένο κούρεμα των Playmobil. Η μοντέρνα πλευρά του καρέ είναι κομψή, σοφιστικέ, άκρως θηλυκή και σέξι και «κυκλοφορεί» σε πολλές διαφορετικές εκδοχές:

@justinemarjan

Κλασικό μακρύ καρέ (lob)
Τα κουρέματα ενός μήκους είναι πολύ δημοφιλή την περίοδο του καλοκαιριού, καθώς δείχνουν φρέσκα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση για να δείχνουν προσεγμένα. Κάνουν επίσης τα μαλλιά να δείχνουν πιο πλούσια και με μεγαλύτερο όγκο.

@justinemarjan

Αυστηρό καρέ
Μπορεί φέτος να δείχνει πιο αυστηρό, αλλά από τους έντονους κυματισμούς της εποχής του Gatsby, μέχρι το εκκεντρικό ίσιο look της Taylor Swift, το καρέ έχει αποδείξει περίτρανα ότι αντέχει στο χρόνο. Ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στις μύτες και τις ασυμμετρίες και να στραφείτε σε ένα πιο «τέλειο» κόψιμο που θα κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο υγιή και πιο πλούσια. Εάν κοπεί στο κατάλληλο μήκος, μπορεί πραγματικά να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

@littleaxesalon

Καρέ με αφέλειες
Το λεγόμενο shag, που έχει κατακλύσει το Instagram feed μας, είναι στην ουσία ένα καρέ σε μαλλιά με επιμελώς ατημέλητες μπούκλες, το οποίο δανείζεται ένα χαρακτηριστικό από τα 70s, τις peekaboo αφέλειες, με τα μικρά ατημέλητα τουφάκια να προσδίδουν μια παιδικότητα και ανεμελιά στο look.