Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί; Αφού πατήσετε το snooze 2-3 φορές και σκρολάρετε στο Instagram για τουλάχιστον 15′ εννοώ… Μήπως κάνετε μπάνιο; Μέγα λάθος! Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η αισθητικός των Kardashians, Joanna Czech.

UNSPLASH

Γιατί όμως; «Ο αέρας που μας περιβάλλει είναι γεμάτος ρύπους, νέφος, σκόνη και άλλες ελεύθερες ρίζες», υποστηρίζει. «Όλα αυτά τα σωματίδια κολλάνε στα ρούχα και το δέρμα μας όλη την ημέρα και μεταφέρονται στις επιφάνειες που καθόμαστε και αγγίζουμε. Όταν δεν κάνουμε μπάνιο πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι, φέρνουμε κυριολεκτικά τη βρωμιά των δρόμων στα σεντόνια μας», εξηγεί. Πρώτα απ ‘όλα: Αηδία. Δεύτερον: Ακόμα κι αν είσαι αυτό το σπάνιο είδος ανθρώπου που αλλάζει τα σεντόνια κάθε δεύτερη μέρα (ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς βρίσκεις το χρόνο) και πάλι κοιμάσαι αγκαλιά με τόση βρωμιά αρκετές μέρες μέσα στη βδομάδα. Ευτυχώς, η επίλυση αυτού του προβλήματος είναι εύκολη: «Απλά κάνω μπάνιο κάθε βράδυ», λέει η αισθητικός. «Είναι τόσο απλό».

«Δεν το κάνω μόνο για τα σεντόνια», τονίζει η αισθητικός. «Έτσι προετοιμάζω την επιδερμίδα στο σώμα και το πρόσωπό μου για τον ύπνο». Όπως σημειώνει η ίδια το δέρμα είναι περίπου 60% πιο απορροφητικό τη νύχτα – αυτό συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται,  διευρύνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και ενισχύοντας την απορρόφηση. Έτσι προτιμά να πλένει το πρόσωπό της και να απλώνει τις κρέμες και τους ορούς της πριν πέσει για ύπνο, καθώς έτσι η skincare ρουτίνα της είναι πολύ πιο αποτελεσματική από όταν γίνεται το πρωί.