Μπορεί όλες να ζηλεύαμε τις μακριές, καστανές και γεμάτες όγκο μπούκλες της Σάρλοτ του Sex and the city, αλλά η αλήθεια είναι πως την εποχή των γυρισμάτων η ηθοποιός που την υποδυόταν, η Kristin Davis, ταλαιπωρούταν από έντονο πρόβλημα τριχόπτωσης, το οποίο μόλις πρόσφατα κατάφερε να αντιμετωπίσει.

«Τα μαλλιά μου δεν είναι όπως παλιά. Ήταν πολύ λεπτά, έμοιαζαν να είχαν εξαφανιστεί, σαν να μην είχα σχεδόν καθόλου μαλλιά… Δεν με ανησυχούσε αυτό-έχω την κόρη μου- αλλά όταν προσπαθούσα να κάνω κάτι ή είχα να πάω κάπου αναρωτιόμουν «Πού είναι τα μαλλιά μου;», δηλώνει σε συνέντευξή της. Η ηθοποιός μάλιστα παραδέχθηκε πως πριν από κάθε γύρισμα οι κομμωτές χρειάζονταν πολύ ώρα για να πετύχουν στα μαλλιά της το αποτέλεσμα που βλέπαμε εμείς στις οθόνες μας. «Πάντα αντιμετώπιζα δυσκολίες με τα μαλλιά μου, πράγμα που κανείς δεν πιστεύει όταν το λέω-δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα εύκολα, αλλά επειδή ήταν πυκνά, οι κομμωτές τα έκαναν να δείχνουν ωραία», συνεχίζει. Με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που της πρότεινε ο κομμωτής της, Luke O’ Connor, κατάφερε ωστόσο να ξεπεράσει το πρόβλημα και να αποκτήσει ξανά τα πλούσια μαλλιά που κάποτε είχε.

Η αλήθεια είναι πως η τριχόπτωση αποτελεί συχνό φαινόμενο στις γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την τριχολόγο, Sally-Ann Tarver, μία στις τέσσερις γυναίκες θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή της. Όσον αφορά τους άντρες, η γνωστή Βρετανή τριχολόγος του  υποστηρίζει πως πάνω από το 50% θα δει σημαντικές αλλαγές στα μαλλιά του πριν ακόμη συμπληρώσει τα 50 του χρόνια. Τα αίτια εμφάνισης της τριχόπτωσης στις γυναίκες είναι συνήθως πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν απ’ ό, τι στους άντρες. Μεταξύ τους όμως φιγουράρουν πάντα η έλλειψη βιταμινών, τα χαμηλά επίπεδα φερριτίνης και η ανισορροπία του θυρεοειδούς.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below