Δεν είναι περίεργο που η πρώτη περιοχή του προσώπου που επηρεάζεται είναι τα μάτια, με την εμφάνιση των μαύρων κύκλων να αποτελεί το πιο συχνό πρόβλημα. Η εξήγηση είναι απλή: Η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο είναι πολύ λεπτή, καθώς δεν έχει τη συνηθισμένη στοιβάδα λιπώδους ιστού. Παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, ο μη επαρκής ύπνος, η κακή διατροφή και η αφυδάτωση του οργανισμού παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ένας τρόπος για να τους εξαφανίσεις είναι σίγουρα το μακιγιάζ, όμως πόσες φορές δεν έχεις διαπιστώσει ότι παρότι εφαρμόζεις ένα πολύ ποιοτικό concealer, η κατάσταση παραμένει η ίδια;

Την απάντηση σε αυτό πρόβλημα έρχεται να δώσει η διάσημη makeup artist, beauty blogger και επιχειρηματίας, Huda Kattan, η οποία ως pro, έχει όλα τα μυστικά ομορφιάς που χρειάζεσαι. Και για τους μαύρους κύκλους, προτείνει μια at-home λύση, την οποία μπορείς να δημιουργήσεις από την άνεση του καναπέ σου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Σύμφωνα με την Huda Kattan, το γλυκό αμυγδαλέλαιο είναι η απόλυτη θεραπεία κατά του πρηξίματος, των μαύρων κύκλων και της θαμπής όψης στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Αυτό που εκείνη κάνει είναι να ρίχνει λίγη ποσότητα γλυκού αμυγδαλέλαιου σε δύο cotton pads και στη συνέχεια, να κάνει μασάζ στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια, με απαλές κινήσεις. Οι κινήσεις αυτές πρέπει να ξεκινούν από την εσωτερική γωνία των ματιών προς τα έξω, ενώ η πίεση που ασκείται, όπως έχει αποκαλύψει η Huda Kattan, δεν είναι έντονη.

Η πιο σωστή στιγμή για να κάνεις αυτή την at-home θεραπεία είναι το βράδυ πριν τον ύπνο, ώστε να μην ξεβγάλεις το γλυκό αμυγδαλέλαιο και να το αφήσεις να δράσει όσο κοιμάσαι.

Extra tip: Κάνε απαλό μασάζ με τα cotton pads και στο κινητό βλέφαρο των ματιών.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below