Εάν νομίζεις ότι απλώνοντας τη κρέμα ημέρας και νυκτός και το serum για τα μάτια, η skincare ρουτίνα σου είναι ολοκληρωμένη, κάνεις λάθος. Ξεχνάς ένα πολύ σημαντικό βήμα: το μασάζ προσώπου!

Σύμφωνα με τη διάσημη αισθητικό, Cara Peloso, το μασάζ αυξάνει τη ροή οξυγόνου στην επιδερμίδα, γεγονός το οποίο οδηγεί στην παραγωγή κολαγόνου. Έτσι η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και ξεκούραστη, ενώ παράλληλα αποτοξινώνεται με φυσικό τρόπο. «Κάνε γρήγορες, δυνατές κινήσεις ξεκινώντας από το λαιμό και καταλήγοντας στο μέτωπο. Για λεμφικό μασάζ, χρησιμοποίησε τα ακροδάχτυλά σου και κάνε απαλές κινήσεις με κατεύθυνση προς τα κάτω, ασκώντας την ίδια πίεση που θα χρειαζόταν για να μετακινήσεις ένα κέρμα πάνω σε ένα τραπέζι», λέει.

Πριν ξεκινήσεις, σύμφωνα με την αισθητικό, άπλωσε ένα ενυδατικό λαδάκι, όπως χοχόμπα, σε όλο σου το πρόσωπο και στη συνέχεια κάλυψέ το με μία ζεστή νωπή πετσέτα, ώστε η επιδερμίδα να γίνει πιο απαλή. Στη συνέχεια, μπορείς να ξεκινήσεις το μασάζ σου, το οποίο καλό είναι να διαρκέσει το λιγότερο για 3 λεπτά. «Μπορείς να συμπεριλάβεις ένα μασάζ προσώπου κάθε φορά που πλένεις το πρόσωπό σου, πρωί ή βράδυ. Πιθανόν να δεις καλύτερα αποτελέσματα το πρωί, που το πρόσωπό σου θα είναι πιο πρησμένο», λέει η Cara.