Δεν χρειάζεται πολύ καιρό μια τάση του ανατρεπτικού Demna Gvasalia για να πάρει διαστάσεις επιδημίας στους φαν της μόδας, όμως το ίδιο συμβαίνει και με τα beauty looks, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από τα shows του luxury brand.

Στην παρουσίαση της νέας συλλογής του οίκου Balenciaga για το φθινόπωρο / χειμώνα 2020, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού είδαμε πολύ δραματικά σύνολα φορεμένα από τα μοντέλα, τα οποία περπάτησαν επάνω σε νερό.  Ο Γεωργιανός Creative Director μετέφερε τους παρευρισκομένους στο δυστοπικό σύμπαν του, υπό τους ήχους industrial μουσικής. Δυναμισμός, εκκεντρικότητα και gender fluid στοιχεία ήταν τα βασικότερα χαρακτηριστικά της κολεξιόν για την οποία μιλούν όλοι. Όχι μόνο για το τρομακτικό σκηνικό, αλλά και για τους συμβολισμούς αυτού το σκηνικού απόλυτης καταστροφής, το οποίο έφερνε στο μυαλό τους μεγαλύτερους εφιάλτες της ανθρωπότητας.

Έντονο όμως ήταν και το μήνυμα ελπίδας του Demna Gvasalia. «Πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον μας, να ορίσουμε εμείς τη μοίρα μας, να γιορτάσουμε τη μόδα. Ζούμε σε μία εποχή που απαγορεύεται να αγκαλιαζόμαστε, αλλά μπορούμε ακόμα να ντυνόμαστε όμορφα. Και εγώ μόλις ανακάλυψα πως αυτό λατρεύω να κάνω», δήλωσε ο ίδιος μετά το τέλος του show του.

 

Πέρα από το σκηνικό και τα ρούχα, μια ηχηρή δήλωση έκαναν και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιήθηκαν στα μαλλιά ορισμένων μοντέλων. Πιο συγκεκριμένα, η hairstylist Holli Smith αντικατέστησε τα κλασικά λαστιχάκια μαλλιών, με τα καλώδια των φορτιστών των iPhones, δίνοντας έτσι την πιο sustainable λύση μέσα από το show του για τις αλογοουρές, τα buns αλλά και τα updos, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη ακόμα και σε μια  bad hair day.