Μόλις χθες, η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε συμφωνία για αποζημίωση περίπου 19 εκατ. δολαρίων στις γυναίκες που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση από τον πρώην επιτυχημένο παραγωγό ταινιών του Χόλιγουντ, Harvey Weinstein.

Όπως δήλωσε η σχολίασε η γενική εισαγγελέας Letitia James σε επίσημη ανακοίνωση: «Ο Harvey Weinstein και η Weinstein Company απογοήτευσαν τις γυναίκες υπαλλήλους τους. Μετά από όλη την κακοποίηση, τις απειλές και τις διακρίσεις, αποδόθηκε επιτέλους κάποια δικαιοσύνη στα θύματα».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, η αποζημίωση ύψους 18.875.000 δολαρίων θα διαμοιραστεί μεταξύ άλλων σε «γυναίκες που βίωσαν εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις βάσει φύλου ενώ δούλευαν στην εταιρεία του Weinstein, όπως επίσης και σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο». Ως μέρος της ίδιας συμφωνίας, τα θύματα απαλλάσσονται επίσης από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και τήρησης απορρήτου που είχαν υπογράψει με την εν λόγω εταιρεία ή πρώην εκπροσώπους της σχετικά με όσα υπέστησαν από τον πάλαι ποτέ μεγιστάνα παραγωγού ταινιών. Στο εξής θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν ελεύθερα για τις ιστορίες τους χωρίς να φοβούνται αντίποινα, εξήγησε η εισαγγελία.

Για την ώρα βέβαια, εκκρεμεί έγκριση της συμφωνίας από το πρωτοδικείο αλλά και το πτωχευτικό δικαστήριο, όπου «υπάγεται» η υπόθεση χρεοκοπίας της Weinstein Company. Ο δε Weinstein έχει καταδικαστεί με 23 χρόνια φυλάκισης σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Νέας Υόρκης.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below