Η Chiara Ferragni βρίσκεται αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες για απάτη, οι οποίες συνδέονται με μια φιλανθρωπική συνεργασία που είχε κάνει το 2022 για την προώθηση χριστουγεννιάτικων κεϊκ pandoro.

H influencer βρέθηκε στο δικαστήριο του Μιλάνου την Τρίτη 25 Νοεμβρίου για την προδικαστική ακρόαση, όπου η Εισαγγελία της πόλης ζήτησε ποινή φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα French24, L’Unione Sarda και La Presse.

Η Chiara Ferragni κατηγορείται για παραπλανητική εμπορική πρακτική σχετικά με τη συνεργασία της με την ιταλική εταιρεία Balocco. Για την ακρίβεια το σκάνδαλο ξέσπασε όταν έγινε γνωστό ότι τα κουτιά των κέικ ανέφεραν πως εκείνη και η εταιρεία «στηρίζουν το νοσοκομείο Regina Margherita στο Τορίνο», δημιουργώντας την εντύπωση ότι η αγορά κάθε συσκευασίας συνεισφέρει στη δωρεά. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού (AGCM), η Balocco είχε πραγματοποιήσει μία μόνο δωρεά ύψους €50.000 στο νοσοκομείο, ανεξάρτητα από τις πωλήσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WWD (@wwd)

Απαντώντας αρχικά στις κατηγορίες, η fashion influencer ανέφερε σε βίντεο στο Instagram ότι οι ισχυρισμοί ήταν «δυσανάλογοι και άδικοι», αποδίδοντας την υπόθεση σε «επικοινωνιακό λάθος». Δήλωσε επίσης ότι θα δωρίσει το €1 εκατομμύριο που είχε λάβει από τη Balocco για τη συνεργασία.

Μέχρι το τέλος του 2024 είχε καταβάλει συνολικά €3,4 εκατομμύρια για να κλείσει και να τακτοποιήσει υποθέσεις που σχετίζονταν με φιλανθρωπικές δωρεές: €1 εκατ. προς το ίδιο νοσοκομείο, άλλο €1 εκατ. ως πρόστιμο από την AGCM και €1,2 εκατ. σε παιδικό φιλανθρωπικό οργανισμό στο πλαίσιο υπόθεσης για πασχαλινά, σοκολατένια αυγά με το brand της.

Τον Μάιο του 2024, η εταιρεία της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δεσμεύεται να μην συνδέσει ξανά εμπορικές προωθητικές ενέργειες με φιλανθρωπικές δράσεις. Παρότι η Chiara Ferragni είχε απομακρυνθεί από τα social media για μεγάλο μέρος του 2024, επανήλθε μέσα στη χρονιά με νέες συνεργασίες με πολυτελή brands και εμφανίσεις σε περιοδικά ομορφιάς.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο την Τρίτη, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πάντα ενεργήσαμε με καλή πίστη, κανείς δεν επωφελήθηκε από αυτό. Είμαι αισιόδοξη, δεν μπορώ να πω περισσότερα». Ο δικηγόρος της, Marcello Bana, πρόσθεσε: «Η αθωότητά της θα αποδειχθεί».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Η επόμενη ακρόαση έχει οριστεί για τις 19 Δεκεμβρίου, οπότε και η υπεράσπιση θα παρουσιάσει τα επιχειρήματά της. Η απόφαση αναμένεται τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το L’Unione Sarda.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below