Στο teaser που κυκλοφόρησε προ ολίγων ημέρων, από τη συνέντευξη της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry στην Oprah Winfrey, η οποία προβλήθηκε την Κυριακή στις ΗΠΑ, η Δούκισσα του Sussex αναφέρθηκε στη βασιλική οικογένεια ως “η εταιρεία”.

Το ακούμε χαρακτηριστικά στην ερώτηση για το πώς νιώθει που το παλάτι θα ακούσει την αλήθεια της, απαντώντας εκείνη: “Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να περιμένουν, μετά από όλο αυτό το διάστημα, ότι θα παραμείνουμε σιωπηλοί, όταν η εταιρεία διαιωνίζει ψεύδη για εμάς”.

Ο όρος αναφέρεται αποκλειστικά στη βασιλική οικογένεια και πολλές φορές χρησιμοποιείται κι από τα ίδια τα μέλη. Το είχαμε ακούσει και στην ταινία ‘The King’s Speech’ με τον ηθοποιό Colin Firth στον ρόλο του King George VI να αναφέρει: Δεν είμαστε οικογένεια, είμαστε εταιρεία. Στην πραγματικότητα, η βασιλική οικογένεια είναι και τα δύο: Μια επιχείρηση με ευρείες οικονομικές σχέσεις, καθώς και μια μεγάλη οικογένεια, που όπως κάθε μία, υπέφερε από γενιά σε γενιά.

Getty images

Ο πρίγκιπας Philip, ο σύζυγος της Βασίλισσας, είναι γνωστό να χρησιμοποιεί περισσότερο τον όρο. Στην περίληψη για το βιβλίο The Firm: The Troubled Life of the House of Windsor, η δημοσιογράφος Penny Junor, γράφει: “Ο πρίγκιπας Philip την αποκαλεί “εταιρεία” και όλα τα βασιλικά στελέχη και οι ισχυροί συνεργάτες τους υποτίθεται ότι θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αποφύγουν ακόμη και ένα ίχνος σκάνδαλου που θα μπορούσε να μειώσει τη φήμη της οικογενειακής επιχείρησης“.

Ωστόσο, ο όρος εμφανίστηκε στο ακόμα πιο μακρινό παρελθόν και συγκεκριμένα από τον πατέρα της βασίλισσας Elizabeth, King George VI. H Junor γράφει στο βιβλίο της ότι στη μοναρχία, που επικράτησε από το 1936 έως το 1952, ο όρος αναφέρθηκε πρώτη φορά στον Οίκο του Windsor και έκτοτε έμεινε.

Ο Harry και η Meghan αποτελούσαν μέλη της “εταιρείας”, ωστόσο μετά την παραίτηση τους από τα βασιλικά καθήκοντα και την απομάκρυνση του πρίγκιπα Andrew, ξεκίνησαν φήμες τον περασμένο Δεκέμβριο που έκαναν λόγο ότι η Βασίλισσα δημιουργήσε μια “εταιρεία των οκτώ” για την εκτέλεση των βασιλικών καθηκότων αποτελούμενη από την ίδια, τον πρίγκιπα William, τη δούκισσα Kate, τον πρίγκιπα Charles, τη δούκισσα Camilla, τον πρίγκιπα Edward, τη Sophie, κόμμισα του Wessex, την πριγκίπισσα Anne.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below