Μετά από διάφορες φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, η εταιρεία Litmus Music επιβεβαίωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα των τραγουδιών της Katy Perry έναντι ενός τεράστιου ποσού.


225 εκ. δολάρια κόστισε στην εταιρεία η αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων πέντε άλμπουμ που η Perry κυκλοφόρησε από το 2008 ως το 2020, δηλαδή των One of the Boys, Teenage Dream, Prism, Witness και Smile. Το πνευματικό δικαίωμα για τις ορίτζιναλ ηχογραφήσεις παραμένει στην Universal Music Group, ωστόσο η Litmus θα μπορεί να αξιοποιήσει τα κομμάτια με διάφορους τρόπους, πραγματοποιώντας διασκευές, μεταφέροντάς τα στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη και γενικώς οτιδήποτε προβλέπεται σε μία τέτοια συμφωνία ανάμεσα σε έναν καλλιτέχνη και μια εταιρεία διαχείρισης πνευματικού κεφαλαίου.

Η Perry εισέπραξε 25 εκ. δολάρια παραπάνω από τον Justin Bieber, ο οποίος επίσης ακολούθησε την παραπάνω οδό πριν από λίγους μήνες, πουλώντας τα δικαιώματα για τη μουσική του έναντι 200 εκ. δολαρίων.

O Dan McCarroll, συνιδρυτής της εταιρείας Litmus, δήλωσε ότι η Katy Perry είναι «μία δημιουργική ονειροπόλος που που έχει αφήσει το στίγμα της στη μουσική, την τηλεόραση, το σινεμά και τη φιλανθρωπία». Ο ίδιος τόνισε ότι αισθάνεται τιμή που συνεργάζεται ξανά μαζί της και που η εταιρεία του θα διαχειρίζεται το υπέροχο ρεπερτόριό της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)


Η εταιρεία αυτή αποτελεί παράρτημα μίας πολυεθνικής που ασχολείται με τέτοιου είδους επενδύσεις και το πρώτο μεγάλο άνοιγμα που έκανε στο χώρο ήταν το καλοκαίρι του 2022, αγοράζοντας τα δικαιώματα για τη μουσική του Keith Urban, συζύγου της Nicole Kidman.

O CEO της εταιρείας, Hank Forsyth, προσέθεσε ότι «τα τραγούδια της Katy είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κουλτούρας», ενώ και ο Διευθυντής της εταιρείας αναφέρθηκε στην τεράστια επιρροή που έχει η ίδια στην ποπ κουλτούρα.

Η Katy Perry τα τελευταία χρόνια είχε ρίξει τους ρυθμούς δουλειάς της, καθώς ήθελε να ασχοληθεί περισσότερο με την κόρη της Daisy, που απέκτησε με τον Orlando Bloom, κι έτσι περιορίστηκε σε εμφανίσεις στο Las Vegas και άλλες επιλεγμένες εκδηλώσεις. Επιπλέον, ασχολείται με μία σειρά από παπούτσια που σχεδιάζει η ίδια.

Πρόσφατα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας των κατηγοριών που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στον Βρετανό κωμικό Russell Brand για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό. Η Perry, που υπήρξε παντρεμένη με τον Brand για 2 χρόνια, τον αποκάλεσε πολύ χειριστικό.

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram.com/ katyperry

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below