Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την κυκλοφορία της ταινίας Black Widow στην οποία πρωταγωνιστεί η Scarlett Johansson και τα παρατράγουδα έχουν ξεπεράσει ήδη τις πωλήσεις της.

Λίγες ώρες πριν έγινε γνωστό ότι η ηθοποιός μηνύει τη Disney, επειδή καταπάτησε τους όρους του συμβολαίου της.

Η ηθοποιός είχε συμφωνήσει η αμοιβή της να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στα εισιτήρια που θα κοπούν από την προβολή της ταινίας. Ωστόσο, η ταινία κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στην πλατφόρμα της Disney και σε αίθουσες προβολών, κάτι που -κατά τη μηνυτήρια αναφορά- αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας μεταξύ της ηθοποιού και της εταιρείας.

Στην αγωγή αναφέρεται: «Η κυρία Johansson έδωσε στην Marvel και την Disney κάθε δικαίωμα να κάνουν λάθος, όμως τους δίνει και την ευκαιρία να τηρήσουν την συμφωνία τους. Η Disney εφάρμοσε διεθνώς την παράβαση της συμφωνίας χωρίς καμία, ωστόσο, αιτιολόγηση, προκειμένου να μην αντιληφθεί η κα Johansson το πλήρες όφελος, που θα μπορούσε να έχει από την διαπραγμάτευση με την Marvel».

Από την πλευρά της η Disney ισχυρίζεται ότι τήρησε όλους τους όρους, ενώ τονίζει πως «η κυκλοφορία της ταινίας στην πλατφόρμα έχει ενισχύσει σημαντικά την δυνατότητά της να κερδίσει υψηλότερη αμοιβή από τα 20 εκ. δολάρια, που έχει ήδη λάβει».

Σημειώνεται ότι ήδη οι εισπράξεις της ταινίας έχουν ξεπεράσει τα 80 εκ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική και τα 78 εκ. διεθνώς. Ωστόσο, περισσότεροι έχουν επιλέξει να τη δουν μέσω της πλατφόρμας streaming της Disney+.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below