Μπορεί αυτός ο ρόλος να της έφερε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, αλλά φαίνεται πως την έβαλε και σε μεγάλες δοκιμασίες. Ο λόγος για τη Reese Witherspoon, που όταν κλήθηκε να υποδυθεί τη «Cheryl Strayed» στην ταινία «Wild» (2014), έζησε μια τόσο δύσκολη περίοδο πριν από τα γυρίσματα, που χρειάστηκε να καταφύγει στη θεραπευτική ύπνωση για να ξαναβρεί τον εαυτό της.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η 45χρονη ηθοποιός σε νέα συνέντευξή της στο περιοδικό «Hollywood», σε ερώτηση για τον ρόλο που την άλλαξε περισσότερο: «Ήμουν πολύ τρομαγμένη. Χρειάστηκε να καταφύγω στην ύπνωση. Μέχρι να αρχίσω τα γυρίσματα, είχα κρίσεις πανικού για τρεις εβδομάδες».

Η ίδια συνέχισε, εξηγώντας τους λόγους που τής προκάλεσαν τέτοια αναταραχή: «Υπήρχε γυμνό, σεξουαλικότητα, χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και το γεγονός ότι θα ήμουν μόνη στην κάμερα χωρίς άλλους ηθοποιούς. Ποτέ δεν είχα γυρίσει μόνη σκηνές για τόσες μέρες. Για 25 μέρες γυρίσματος, δεν θα υπήρχε κανένας άλλος ηθοποιός μαζί μου. Μόνο εγώ, η κάμερα και ένα σακίδιο».

«Ούτε σύζυγος ούτε μητέρα ούτε πατέρας»

Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που αφού βιώνει μια σειρά από προσωπικές τραγωδίες διανύει περπατώντας μόνη 1.700 χιλιόμετρα. Το σενάριό της είχε γράψει η ίδια η ηρωίδα, Cheryl Strayed (συγγραφέας και ενός αυτοβιογραφικού βιβλίου) σε συνεργασία με τον Nick Hornby. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Jean-Marc Vallée. Υποψηφιότητες για Όσκαρ ερμηνείας κέρδισαν και η Witherspoon και η συμπρωταγωνίστριά της, Laura Dern.

Η άποψη της Witherspoon (γνωστής βιβλιοφάγου) για το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Strayed μοιάζει τραγικά επίκαιρη, στον απόηχο των τελευταίων ελληνικών εξελίξεων: «Το βιβλίο της Strayed ήταν τόσο όμορφο και ιερό για μένα γιατί μού μίλησε βαθιά για το χρέος που έχουμε οι γυναίκες να σώσουμε τον εαυτό μας. Καμία μητέρα, κανένας πατέρας, κανένας σύζυγος δεν θα μας σώσει. Μου φάνηκε τόσο συγκλονιστικό στο τέλος της ταινίας, που καταλήγει χωρίς οικογένεια, χωρίς χρήματα, χωρίς δουλειά, χωρίς σύντροφο, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι ευτυχισμένη. Δεν ξέρω αν θα ξαναδουλέψω τόσο σκληρά, αλλά με άλλαξε σε θεμελιώδες επίπεδο».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below