Στα βραβεία Earthshot Prize έδωσαν το παρόν ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton το βράδυ της Κυριακής, 17 Οκτωβρίου. Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ περπάτησαν δίπλα δίπλα προσερχόμενοι στο παλάτι όπου θα γινόταν η τελετή για το πιο φιλόδοξο περιβαλλοντικό έπαθλο στην ιστορία: 1 εκατομμύριο λίρες, το οποίο μοιράστηκε σε πέντε νικητές.

Τα βραβεία Earthshot Prize θεσπίστηκαν τον Οκτώβριο του 2020 από το Royal Foundation και τον Βρετανό πρίγκιπα με στόχο την σωτηρία του πλανήτη. Στόχος είναι (σε βάθος δεκαετίας) να βραβεύονται κάθε χρόνο πέντε ιδιώτες ή κυβερνήσεις, που θα παρουσιάζουν λύσεις και πρότζεκτ για την σωτηρία του πλανήτη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για την τελετή που έλαβε χώρα στην επιβλητική αίθουσα εκδηλώσεων του Λονδίνου «Alexandra Palace» η Δούκισσα του Cambridge, επέλεξε μία μακριά τουαλέτα Alexander McQueen σε απαλό λιλά χρώμα, την οποία είχε ξαναφορέσει το 2011 στο κόκκινο χαλί των βραβείων BAFTA. Από την άλλη ο πρίγκιπας William, επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο ζιβάγκο μπλουζάκι με μαύρο παντελόνι και ένα πράσινο σκούρο βελούδινο σακάκι, το οποίο είχε ξαναβάλει στην 50η επέτειο του Centerpoint πριν από δύο χρόνια.

Το ζευγάρι που με τη συγκεκριμένη εμφάνιση θύμισε πολύ πρωταγωνιστές σε ταινία του James Bond, ακολούθησε τον κανόνα «ανακύκλωσης ρούχων», αφού και οι δύο είχαν ξαναφορέσει παλιότερα τα συγκεκριμένα outfits.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below