Την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση μετά τη συνέντευξή της στην Oprah Winfrey έκανε η εγκυμονούσα Meghan Markle.

Η μαγνητοσκοπημένη εμφάνισή της έγινε στο πλαίσιο της συναυλίας Global Citizen’s VAX Live: The Concert to Reunite the World, που προβλήθηκε στις 8 Μαΐου στις ΗΠΑ από το Youtube. Φορώντας ένα φλοράλ φόρεμα, το οποίο συνόδευσε με κοσμήματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η Meghan Markle, τόνισε τη σημασία της ισόνομης διάθεσης του εμβολίου του κορωνοϊού.

«Ο περασμένος χρόνος σημαδεύτηκε από κοινότητες που συνεργάστηκαν άοκνα και ακούραστα για να νικήσουν τον Covid. Συγκεντρωθήκαμε εδώ επειδή ο δρόμος μπροστά μας γίνεται πιο φωτεινός και θα μας οδηγήσει εμπρός», είπε στην εισαγωγή του μηνύματός της και επικεντρώθηκε στη θέση της γυναίκας και πόσο αυτή επηρεάστηκε στη διάρκεια της πανδημίας.

«Οι γυναίκες, κυρίως οι έγχρωμες, είδαν μια ολόκληρη γενιά οικονομικού κέρδους να αφανίζεται. Από την αρχή της πανδημίας, σχεδόν 5,5 εκατομμύρια γυναίκες έχασαν τη δουλειά τους στις ΗΠΑ και αναμένονται 47 εκατομμύρια περισσότερες να βρεθούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, παγκοσμίως.

Ωστόσο, αν δουλέψουμε μαζί, για να μοιράσουμε εμβόλια σε κάθε ήπειρο, να βεβαιωθούμε ότι αυτά κοστολογούνται δίκαια και να επιμείνουμε όσα περισσεύουν να μοιράζονται δωρεάν σε πιο αδύναμες οικονομικά χώρες, τότε μπορούμε να χτίσουμε ξανά τον κόσμο μας, να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να δώσουμε ευκαιρίες σε κάθε γυναίκα σε όλο τον κόσμο», συνέχισε.

Η αναφορά στην κόρη της και το μήνυμα για όλες τις γυναίκες 

«Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που σε λίγο καιρό θα υποδεχτούμε μια κόρη. Είναι ένα αίσθημα χαράς που μοιραζόμαστε με εκατομμύρια άλλες οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Όταν τη σκεφτόμαστε, φέρνουμε στο μυαλό μας όλα τα νέα κορίτσια στα οποία πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να μας οδηγήσουν μπροστά.

Το μέλλον τους εξαρτάται από τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα, με σκοπό να τις οργανώσουμε και να τις προετοιμάσουμε για ένα επιτυχημένο, δίκαιο και συμπονετικό μέλλον», κατέληξε.

Η 39χρονη Meghan και ο 36χρονος πρίγκιπας Harry υπηρέτησαν ως πρεσβευτές τη συγκεκριμένη καμπάνια, η οποία είχε ως στόχο να αυξήσει τις δωρεές και την κατανομή δόσεων εμβολίου σε πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below