Ακμή. Ένα από τα πιο εκνευριστικά και δύσκολα θέματα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι γυναίκες έστω μια φορά στη ζωή τους. Και εκεί που είχαμε αρχίσει να αποδεχόμαστε, σε έναν βαθμό, ότι αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια θα μας ακολουθούν για χρόνια και για να τα αντιμετωπίσουμε θα πρέπει είτε να υποβληθούμε σε δύσκολες (και δυνητικά επικίνδυνες) θεραπείες είτε να χαλαρώσουμε και να κρατήσουμε τα χέρια μας μακριά από το πρόσωπό μας, ήρθαν οι μάσκες και το νέο είδος ακμής, το γνωστό maskne. Φτου κι απ’ την αρχή, δηλαδή.

Ευτυχώς, τον τελευταίο καιρό, μέσω των social media, αρκετές γυναίκες μοιράζονται τις σχετικές με την ακμή ιστορίες τους, χωρίς να ντρέπονται, δίνοντας έτσι δύναμη σε όσες νιώθουν πολύ άβολα με αυτή την κατάσταση και υπενθυμίζοντάς μας πως -και σε αυτό το κομμάτι- καμιά δεν είναι μόνη.

Μία εξ’ αυτών και η κόρη της Demi Moore και του Bruce Willis, Tallulah, η οποία έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει φωτογραφίες στο Instagram δείχνοντας το πρόσωπό της και τα σημάδια από την ακμή, αλλά και τα στάδια καταπολέμησης τους. Σε πρόσφατη ανάρτησή της δηλώνει υπερήφανη και περιγράφει τη μακροχρόνια «μάχη» της με την ακμή, προσπαθώντας να στείλει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα σε όλα τα κορίτσια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

«Ενημέρωση από μία που πείραζε πάντα το πρόσωπό της. Φτάσαμε τον στόχο μας. Επετεύχθη από μια σειρά συνεργατών (σ. σ. αναφέρει όσους τη βοήθησαν να απαλλαγεί από τα σημάδια της ακμής) και από το γεγονός ότι για 4 ολόκληρους μήνες δεν άγγιξα το πρόσωπό μου», γράφει στην αρχή του caption που συνοδεύει τη σειρά φωτογραφιών που μοιράστηκε, πριν παραδεχθεί πως σύντομα όλο αυτό θα αλλάξει, αφού θα πειράξει και πάλι το πρόσωπό της. «Είμαι πάρα πολύ υπερήφανή! Ήταν μια δύσκολη διαδρομή. Έπειτα από όλα αυτά, πιθανότατα θα σαμποτάρω αυτή την επιτυχία, αλλά μέχρι τότε θα το χαρώ».

Οι φωτογραφίες τη δείχνουν αρχικά με καθαρό και λαμπερό πρόσωπο και στη συνέχεια με κόκκινα σημάδια γύρω από το στόμα, στο μέτωπο, το πηγούνι και τη μύτη, αποδεικνύοντας πως με προσπάθεια, υπομονή και σωστή θεραπεία η ακμή μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο. Υπάρχει, ελπιδα, λοιπόν, κορίτσια!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tallulah (@buuski)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below