Αν και εργάζεται ως ηθοποιός από πολύ νωρίτερα, ευρέως γνωστή έγινε το 1999 μέσα από τον ρόλο της ως μητέρα ενός εκ των πρωταγωνιστών, στην κωμωδία ‘American Pie”. Ο λόγος για την Jennifer Coolidge, η οποία κάνει πλέον το comeback της μέσα από τη σειρά του Netflix, “White Lotus“. Ωστόσο, ο ρολος της σε εκείνη την ταινία στα τέλη της δεκαετίας του 1990, είχε μεγάλη επιρροή στη ζωή της.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός παραδέχτηκε πως κοιμήθηκε με 200 άτομα χάρη στον περιβόητο ρόλο της. «Ήταν τόσα τα θετικά από αυτόν τον ρόλο. Υπήρχαν 200 άτομα που δεν θα είχα κοιμηθεί μαζί τους αν δεν ήμουν στην ταινία», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Variety.

Η ηθοποιός πρόσθεσε πως η προσοχή που έλαβε από την ταινία επεκτάθηκε και στο επαγγελματικό κομμάτι, αφού πόρτες που ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή κλειστές άνοιξαν. «Άνθρωποι που ποτέ δεν περίμενα με γνωρίζουν, μου έκαναν προτάσεις για δουλειά».

Στην ταινία υποδύεται τη μητέρα ενός από τους έφηβους πρωταγωνιστές, η οποία προσπαθεί να σαγηνεύσει έναν συμμαθητή του. Τελικά, τα καταφέρνει – παρά τις αντιρρήσεις και τον φόβο του γιου της – και συνεχίζει μαζί του το ειδύλλιο. Η ατάκα της, που έχει μείνει στην ιστορία, λέει: «Μου αρέσει ο άντρας, όπως και το ουίσκι μου. 18 ετών». Μάλιστα, έμεινε γνωστή ως η πρώτη MILF (Mom I Would Like to F**k),χαρακτηρισμός που της απέδωσαν οι φίλοι του γιου της στο έργο.

Η επιτυχημένη κωμωδία με το πλούσιο καστ ηθοποιών έφτασε στους κινηματογράφους το 1999 και απέφερε περισσότερα από 235 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, σύμφωνα με το Box Office Mojo.

«Δέκα χρόνια από τη ζωή μου στις οντισιόν», είπε στο περιοδικό, «τίποτα από αυτά δεν συνέβαλε στο να πάρω τη δουλειά (σ.σ αναφέρεται στο white Lotus). Ο φόβος χάνεται όταν πλέον έχεις συνηθίσει να χάνεις. Υπάρχει μία ελευθερία σε αυτό».

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας της συνέντευξης, η Coolidge είπε πως έπειτα από αρκετές δεκαετίες απόρριψης, κατάφερε να γίνει ατρόμητη επειδή ένιωθε ότι δεν είχε τίποτα να χάσει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below