Στο Βερολίνο βρέθηκε ο διάσημος ηθοποιός Johnny Depp, ο οποίος επισκέφτηκε τη γερμανική πρωτεύουσα με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας “Minamata” στην οποία πρωταγωνιστεί αλλά και συμμετέχει ως παραγωγός. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 70ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και όπως ήταν αναμενόμενο, οι φωτογράφοι ήταν εκεί και περίμεναν να απαθανατίσουν τον χολιγουντιανό σταρ.

Ο Johnny Depp εμφανίστηκε ντυμένος με ένα κομψό κοστούμι, καπέλο και γυαλιά μυωπίας και έδειχνε πιο γοητευτικός από ποτέ. Με χαλαρή διάθεση όπως πάντα πόζαρε μπροστά στις κάμερες, ενώ δεν παρέλειψε να επιστρατεύσει το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει ακόμα και στις πόζες του, με αποτέλεσμα μια φωτογραφία  να κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου.

Σε ένα από τα κλικ των φωτογράφων, ο ηθοποιός έβγαλε το παιδί που κρύβει μέσα του και πόζαρε με τη γλώσσα έξω, ενώ λίγο πιο δίπλα βρίσκονταν άλλοι ηθοποιοί.

Getty Images

Ο Johnny Depp ερμηνεύει στην νέα αυτή ταινία, τον θρυλικό φωτορεπόρτερ του LIFE, Γιουτζίν Σμιθ, ο οποίος το 1971 σε μεγάλη ηλικία, αλκοολικός και ξοφλημένος, μαθαίνει για την «ασθένεια της Μιναμάτα» (ένα νευρολογικό σύνδρομο που οφειλόταν στην σταθερή δηλητηρίαση των νερών μιας παραθαλάσσιας γιαπωνέζικης πόλης από τα απόβλητα ενός εργοστασίου χημικών), και πείθει το LIFE να χρηματοδοτήσει μια αποστολή για να καταγράψει τι συμβαίνει εκεί. Ο Σμιθ έζησε δυο χρόνια κοντά στους κατοίκους αποτυπώνοντας με το φακό του τον αγώνα τους εναντίον του εργοστασίου και την διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Όπως μετέδιδε το Γαλλικό Πρακτορείο, στην Ιαπωνία η λέξη Μιναμάτα είναι συνώνυμο της κυβερνητικής αδράνειας και της οικονομικής ανάπτυξης με κάθε κόστος. Κρούσματα δηλητηρίασης άρχισαν να αναφέρονται ήδη από τη δεκαετία του 1950, το εργοστάσιο όμως που μόλυνε την πόλη έκλεισε μόλις το 1968.