Η Martha Stewart, που έγινε διάσημη από τις εκπομπές και τα βιβλία της για τη μαγειρική αποκάλυψε το ένα πιάτο που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Late Night with Seth Meyers μετά την κυκλοφορία της νέας της εκπομπής μαγειρικής.

Η σειρά, με την εύστοχη ονομασία Yes, Chef!, θα δει μια ομάδα ελπιδοφόρων γαστρονόμων να ανταγωνίζονται σε προκλήσεις μαγειρικής για να κερδίσουν ένα μεγάλο βραβείο 250.000 δολαρίων. Θα κριθούν από τη Martha και τον ισπανό-αμερικανό σεφ José Andrés, ενώ το ζευγάρι θα είναι και μέντορες των διαγωνιζομένων.

Η 83χρονη μίλησε για τη νέα εκπομπή στον Seth Meyers, λέγοντας ότι ο José είναι «τόσο γοητευτικός» και «ένας από τους πιο γλυκούς ανθρώπους στον κόσμο», αλλά και για μία περιπέτεια με ρακούν που τους ενοχλούσαν στα γυρίσματα. «Ήταν στη στέγη τα ακούγαμε που περπατούσαν διαρκώς. Δεν μπορούσαν να τα εντοπίσουν, αλλά τελικά τα βρήκαν με κάμερες και τα έδιωξαν με ασφάλεια, αλλά στο show ό,τι κι αν ακούσεις έχει να κάνει με τα ρακούν. Είναι πολύ αστείο».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε μια ιστορία για το πώς σε μερικές περιοχές αυτά τα ζώα θεωρούνται λιχουδιά και τι συνέβη όταν τα σέρβιραν σε ένα δείπνο στο οποίο συμμετείχε στο παρελθόν. Η αφορμή ήταν ένα «δείπνο με ρακούν και κοτόπουλο» σύμφωνα με τη διάσημη σεφ, η οποία μοιράστηκε ότι ενώ όλοι οι άλλοι δοκίμασαν το πιάτο, εκείνη αρνήθηκε.

«Και πάλι δεν θα το δοκίμαζες;» διερωτήθηκε ο παρουσιαστής. «Όχι, δεν μου αρέσει να τρώω “σπάνια” φαγητά», εξήγησε. «Δεν είναι ένα συνηθισμένο έδεσμα στα τραπέζια – δεν καταλαβαίνω γιατί το είχαν επιλέξει».

Σε μια μικρή έρευνα που κάναμε σχετικά, φαίνεται πως σε περιοχές της Αμερικής, όπου ζει κυρίως το ρακούν, αρκετοί το προτιμούν ως μεζέ καθώς θεωρείται πολύ νόστιμο, αν καθαριστεί και μαγειρευτεί σωστά, ενώ παλαιότερα υπήρχε πολύ συχνά στα τραπέζια των οικογενειών, με τον Mark Twain, να το έχει χαρακτηρίσει ως το αγαπημένο του αμερικάνικο φαγητό. Αν μας ρωτάτε, πάντως, ούτε εμείς θα το δοκιμάζαμε.

Στην ίδια συνέντευξη η Martha Stewart μίλησε για τα τραπέζια για φαγητό που διοργάνωνε πάντα και τη λαχτάρα της αυτά να μην χαθούν. Άλλωστε, είναι ειδικός στο να οργανώνει επίσημα και μεγάλα δείπνα και θέλει να τα επαναφέρει στη μόδα.

«Έχω καταφέρει να βάζω καλό φαγητό στο τραπέζι μου για πολύ καιρό και δεν είναι τόσο δύσκολο όταν μπαίνεις στο κλίμα», δήλωσε η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. «Έκανα ένα τεράστιο μεσημεριανό πάρτι την Κυριακή του Πάσχα, είχα 45 άτομα για γεύμα και είχαμε το πιο νόστιμο φαγητό και ένα υπέροχο κυνήγι πασχαλινών αυγών. Είναι εξαντλητικό, είναι δύσκολο να το κάνεις, δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά περάσαμε τόσο καλά. Αξίζει τον κόπο, γι’ αυτό μην εγκαταλείπετε τα δείπνα με τους φίλους σας!».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below