Δεν είναι καθόλου στον χαρακτήρα της Michelle Obama να ελέγχει τις κόρες της μέσω των κοινωνικών δικτύων. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην Oprah Winfrey, έχει επιλέξει να μην τις ακολουθεί στα social media. Θυμίζουμε ότι η Malia και η Sasha έχουν φύγει από το σπίτι και φοιτούν στο Harvard και το πανεπιστήμιο του Michigan αντίστοιχα.

Όπως εξήγησε η πρώην πρώτη κυρία, ο λόγος είναι απλός: Από το να κάθεται να τσεκάρει τις κινήσεις τους μέσω του Instagram για παράδειγμα, όσο είναι μακριά της, προτιμά να βασίζεται σε νεότερους οικογενειακούς φίλους δικούς της και του συζύγου της, Barack τους οποίους έχουν καταστήσει υπεύθυνους για να τις προσέχουν.
«Είναι καλύτερο για εκείνες να τις προσέχει κάποιος νεότερος από μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Oprah, προσθέτοντας πως δε θέλει να μιλάει άλλο για τον εαυτό της:

«Μόλις πέρασα ένα χρόνο σε μια περιοδεία μιλώντας για μένα. Αισθάνομαι ότι αυτό αρκεί. Τώρα, ας μιλήσουμε για την ιστορία κάποιου άλλου. Τώρα, πού είναι αυτά τα κορίτσια που δεν πηγαίνουν στο σχολείο; Επειδή ξέρετε τι εννοώ, γι’ αυτό είμαι εδώ. Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για την ιστορία μου ή για να μιλήσω για το ταξίδι μου. Είμαι εδώ για να λάμψουν άλλες νέες γυναίκες»
, δήλωσε χαρακτηριστικά.