Ψάχνεις έμπνευση για τον τέλειο “πρόχειρο” γάμο; Μπορείς να πάρεις ιδέες από τον Mick Jagger που τέτοιες μέρες πριν από 49 χρόνια και συγκεκριμένα στις 12 Μαϊου του 1971, αποφάσισε μετά από ένα ολιγόμηνο ειδύλλιο να παντρευτεί τη Bianca Pérez-Mora Macias, σε μία πρόχειρη τελετή στο Σεν Τροπέ.

Παρένθεση: Για τον Jagger είχε προηγηθεί μία τετράχρονη σχέση με τη Marianne Faithfull (από το 1966 ως το 1970), με την οποία μάλιστα είχε γράψει το περίφημο “Sister Morphine” από το άλμπουμ Sticky Fingers, όπως και ένα ακόμη ρομάντζο με τη Marsha Hunt (εκείνη παντρεμένη, εκείνος… δεσμευμένος).

Προέκυψε όμως ένα ζήτημα: Οι παπαράτσι είχαν περικυκλώσει το δημαρχείο, όπου είχαν πληροφορηθεί ότι θα γινόταν η τελετή και ο Jagger αρνούνταν να πάει μέχρι να φύγουν διότι δεν είχε σκοπό να παντρευτεί “μέσα σε γυάλα χρυσόψαρου”. Ο δήμαρχος προσπαθούσε να εξηγήσει ότι το δημαρχείο είναι δημόσιος χώρος όπου δε μπορεί να ισχύσει κανενός είδους απαγόρευση στην πρόσβαση και τελικά, ο τραγουδιστής με την αγαπημένη του κατέφθασε εκεί 50 λεπτά αργότερα από την προκαθορισμένη ώρα.

Έξω από το δημαρχείο του Σεν Τροπέ, Photo by Reg Lancaster/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images
Οι γονείς του Mick, Joe and Eva Jagger στην πτήση τους για τη Γαλλία στο στο αεροδρόμιο Heathrow, Photo by Evening Standard/Hulton Archive/Getty Images

Εν τέλει, το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου, για να μεταφερθεί αμέσως μετά το ζευγάρι στην εκκλησία της Αγίας Άννας, όπου το περίμεναν οι πολύ δικοί του άνθρωποι.

Photo by Reg Lancaster/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images
Photo by Reg Lancaster/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images
Photo by Reg Lancaster/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

Mick και Bianca έδωσαν όρκους αιώνιας πίστης υπό τους ήχους του Love Story, που ήταν το αγαπημένο της νύφης μπροστά σε μόλις 75 καλεσμένους. Μεταξύ αυτών, πέρα από τα υπόλοιπα μέλη των Rolling Stones, διέκρινε κανείς διασημότημες όπως η Brigitte Bardot και ο Paul McCartney.

Ο Keith Richards με τη σύντροφό του, Anita Pallenberg και τα παιδιά τους, Photo by Reg Lancaster/Daily Express/Getty Images
Photo by Reg Lancaster/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

Η Bianca τότε, ήταν ήδη 4 μηνών έγκυος στη 48χρονη σήμερα Jade. Για την ημέρα του γάμου της, είχε επιλέξει λευκό σακάκι και μάξι φούστα Yves Saint Laurent, συνδυασμένα από ένα μεγάλο καπέλο και διακριτικό βέλο. Ως τότε, καμία άλλη νύφη δεν είχε επιλέξει κάτι τόσο μοντέρνο, οπότε δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι μέχρι σήμερα αποτελεί έμπνευση για τους σταρ. Θυμίζουμε ότι κάτι παρόμοιο προσπάθησε να κάνει η Emily Ratajkowski στο δικό της γάμο το 2018 στη Νέα Υόρκη, φορώντας κοστούμι Zara και καπέλο.

Το ζευγάρι μετά την τελετή, Photo by Express Newspapers/Getty Images

Η δεξίωση του γάμου πραγματοποιήθηκε στo Hotel Byblos, στο οποίο διέμεναν το ζευγάρι και οι προσκεκλημένοι του. Ήταν ένα μίνι πάρτι, ο ορισμός του rock-n-roll chic, με live μουσική και τραγούδι από τους Jagger, Stephen Stills, Terry Reid και άλλους καλλιτέχνες.

Φεύγοντας από την εκκλησία της Αγίας Άννας, Photo by Keystone/Hulton Archive/Getty Images
Μαζί με το ζευγάρι ο αείμνηστος Γάλλος σκηνοθέτης Roger Vadim, Photo by Hulton Archive/Getty Images

Mick και Bianca Jagger παρέμειναν μαζί μέχρι το 1978.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below