Με τον θάνατό της σε ηλικία 71 ετών η Catherine O’Hara άφησε πίσω της τον σύζυγό της, τον σχεδιαστή παραγωγής Bo Welch, με τον οποίο είχε μοιραστεί μια ιστορία αγάπης που κράτησε πάνω από 30 χρόνια.
Ήταν στα γυρίσματα του «Σκαθαροζούμη» όταν τον είχε προσέξει για πρώτη φορά, όπως θα έλεγε σε μια συνέντευξή της στο People to 2024, περιγράφοντάς τον ως «εμφανίσιμο». Μετά την πρώτη εντύπωση, μοιράστηκαν πολλές συζητήσεις και γέλια στη διάρκεια της δημιουργίας της ταινίας. «Μου μιλούσε συνέχεια» είχε πει η αγαπημένη ηθοποιός. «Κάναμε παρέα στο σετ και γελούσαμε. Σκεφτόμουν, θα μου ζητήσει να βγούμε». Εκείνος όμως δεν έλεγε να το κάνει, και η O’Hara άρχισε να νιώθει μπερδεμένη.
«Μου μιλούσε συνέχεια» είχε πει η αγαπημένη ηθοποιός. «Κάναμε παρέα στο σετ και γελούσαμε. Σκεφτόμουν, θα μου ζητήσει να βγούμε». Εκείνος όμως δεν έλεγε να το κάνει, και η O’Hara άρχισε να νιώθει μπερδεμένη.
Τελικά αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, αλλά δεν πήγε να του μιλήσει ευθέως. Απευθύνθηκε στον σκηνοθέτη τους, Tim Burton, λέγοντάς του: «Ο Bo Welch μού μιλάει καθημερινά αλλά δεν μου έχει ζητήσει ποτέ να βγούμε». Εκείνος τής απάντησε: «Άσε με να δω τι μπορώ να κάνω». Όπως φαίνεται κάτι μπόρεσε να κάνει, γιατί εκείνη κιόλας την ημέρα ο Welch την πλησίασε και την προσκάλεσε σε μια έξοδο που είχε κανονίσει με συναδέλφους του.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1992 κι απέκτησε δύο γιους: τον Matthew (1994) και τον Luke (1997). Aλλά ο γάμος τους δεν ήταν απαλλαγμένος από δυσκολίες. «Είχαμε κάποιες επικίνδυνες στιγμές στον γάμο μας, αλλά δόξα τω Θεώ και οι δύο θέλαμε να προσπαθήσουμε και μείναμε μαζί» θυμόταν αργότερα η O’Hara. «Έχω φίλους που έχουν πάρει διαζύγιο, όπου ο ένας ήθελε να προσπαθήσει και ο άλλος όχι. Και κανένας δεν βγαίνει κερδισμένος σε τέτοιες περιπτώσεις».
«Είχαμε κάποιες επικίνδυνες στιγμές στον γάμο μας, αλλά δόξα τω Θεώ και οι δύο θέλαμε να προσπαθήσουμε και μείναμε μαζί»
Όπως είχε προσθέσει η ίδια: «Δόξα τω Θεώ, και οι δύο θέλαμε να προσπαθήσουμε και στις δύσκολες στιγμές. Και γελάσαμε πολύ. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και συζητάμε μεταξύ μας, αλλά όλα ξεκινούν από το γέλιο. Ο κόσμος λέει, να επικοινωνείς, έτσι δεν είναι; Να λες στον άλλον πώς νιώθεις. Το κάναμε, αλλά μαζί με πολλά αστεία. Πειράζαμε ο ένας τον άλλον αντί να φωνάζουμε. Ο σαρκασμός βοηθάει! Και το γέλιο είναι σέξι».
Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει η ηθοποιός με τον Burton στο podcast της Julia Louis-Dreyfus, Wiser Than Me, η O’Hara είχε αποκαλύψει το ασυνήθιστο δώρο γάμου που τούς είχε κάνει ο σκηνοθέτης το 1992: μια αποκλειστική ξενάγηση στο Βατικανό. «Κάποιος του το είχε κάνει δώρο κι εκείνος το έδωσε σε εμάς, που ήταν πραγματικά θαυμάσιο και γενναιόδωρο. Μόνο ο Tim Burton θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο δώρο. Έτσι ένας αξιαγάπητος ιερέας ή καρδινάλιος μας ξενάγησε σε ολόκληρο το Βατικανό, ακόμα και στην γκαρνταρόμπα του Πάπα.
»Μας έβαλε στο ασανσέρ του Πάπα και μας οδήγησε σε ένα όμορφο, μικρό, ιδιωτικό μουσείο, γεμάτο με γυάλινες προθήκες που περιείχαν όλα τα δώρα που είχαν γίνει στο Βατικανό, από όλο τον κόσμο. Μας άφησε να τις ανοίξουμε, να βγάλουμε έξω τα στέμματα. Προσποιήθηκα ότι τα έβαλα στο σακίδιο του άντρα μου».



