O γιος της Cynthia Nixon, Seph Mozes, που είναι Εβραίος, έχει ξεκινήσει «απεργία πείνας» με τους φίλους του στο Σικάγο, για να υποστηρίξει τη Γάζα και να στρέψει την προσοχή του κόσμου στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση εκεί. Αυτό δήλωσε η 59χρονη σταρ του «Sex and the City» στο Newsweek:

«Μαζί με πέντε ακόμα συμπατριώτες του έχουν ξεκινήσει, από τη Δευτέρα, απεργία πείνας στο Σικάγο, για τη Γάζα. Το σύνθημά τους είναι: “Να σταματήσει η λιμοκτονία στη Γάζα, να σταματήσει ο εξοπλισμός του Ισραήλ”. Δεν έχει ψευδαισθήσεις ότι εκείνος θα τελειώσει τον πόλεμο, αλλά νομίζω ότι θέλει να κάνει ό,τι μπορεί».

«Το σύνθημά τους είναι: “Να σταματήσει η λιμοκτονία στη Γάζα, να σταματήσει ο εξοπλισμός του Ισραήλ”. Δεν έχει ψευδαισθήσεις ότι εκείνος θα τελειώσει τον πόλεμο, αλλά νομίζω ότι θέλει να κάνει ό,τι μπορεί».

Πηγή έμπνευσης μάλιστα του 28χρονου στον αγώνα του, όπως πρόσθεσε η μητέρα του, είναι η ιστορία των παππούδων του από την πλευρά του πατέρα του, επιζησάντων του Ολοκαυτώματος.

Όπως έγραψε στο Χ η Eman Abdelhadi, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, από το οποίο αποφοίτησε ο Mozes, η απεργία πείνας ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και σκοπός είναι να συνεχιστεί μέχρι να αλλάξει η κατάσταση στη Γάζα: «Έξι ηγέτες της Jewish Voice for Peace Chicago [μια οργάνωση που ζητάει τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη] ξεκίνησαν απεργία πείνας χωρίς ημερομηνία λήξης. Δύο από αυτούς είναι ακαδημαϊκοί. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε κανονικά τη ζωή μας στη διάρκεια μιας γενοκτονίας».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below