Η ιστορία της ζωής της Alanis Morissette, που έγινε παγκοσμίως γνωστή στα ‘90s μέσα από την επιτυχία του άλμπουμ της «Jagged Little Pill» (1995), ήρθε στην επικαιρότητα μέσα από μια σειρά προσωπικών αποκαλύψεων σε νέο ντοκιμαντέρ. Στο «Jagged» της HBO η 47χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός περιγράφει μια σειρά από περιστατικά που σήμερα χαρακτηρίζει «αποπλάνηση ανηλίκου» και μάλιστα με δράστες περισσότερους από έναν άντρες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μου πήρε χρόνια ψυχοθεραπείας ακόμα και για να παραδεχτώ μέσα μου ότι είχα υπάρξει θύμα. Ανέκαθεν έλεγα ότι είχα συναινέσει… Και μετά υπενθύμιζα στον εαυτό μου, ποια συναίνεση, στα 15 χρόνια σου; Τώρα λέω, ναι, ήταν παιδόφιλοι. Ήταν αποπλάνηση ανηλίκου». Δεν κατονομάζει, ωστόσο, τους δράστες.

«Λένε, γιατί περίμενε 30 χρόνια να το καταγγείλει;»

«Το είχα πει σε κάποιους, λίγους ανθρώπους αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανένας. Ξέρετε, πολλοί λένε, μα γιατί αυτή η γυναίκα περίμενε 30 χρόνια για να το καταγγείλει; Η απάντησή μου είναι, άντε γ**θείτε. [Δεν το καταγγέλλεις γιατί] είτε δεν σε ακούει κανένας είτε απειλείται η ζωή σου ή η οικογένειά σου».

Πριν από την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ, ωστόσο, η Morissette εξέδωσε μια ανακοίνωση, όπου διαχώριζε τη θέση της από αυτό. Μεταξύ άλλων, σχολίασε ότι «έδωσα συνέντευξη σε μια περίοδο που ήμουν εξαιρετικά ευάλωτη (στην τρίτη επιλόχειο κατάθλιψη που πέρασα, στη διάρκεια του lockdown). Παρασύρθηκα σε μια ψευδαίσθηση ασφάλειας και η χυδαιότητα του φιλμ μού έγινε ξεκάθαρη μετά το πρώτο μοντάζ. Τότε κατάλαβα ότι είχα επώδυνα διαφορετικούς στόχους από τους δημιουργούς του. Δεν είχα συμφωνήσει να αφηγηθώ αυτή την ιστορία, με αποτέλεσμα τώρα να υφίσταμαι τις συνέπειες που εμπιστεύτηκα κάποιον που δεν μου είχε δώσει εγγυήσεις». Για όλους αυτούς τους λόγους, δήλωσε ότι δεν θα παραβρισκόταν στην πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, αν και διευκρίνισε ότι στην ταινία «υπάρχει μια δόση αλήθειας».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below