Η Δανάη Μιχαλάκη βρέθηκε στο Κηποθέατρο Παπάγου για να παρακολουθήσει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, και έκανε το πιο κουλ καλοκαιρινό ντύσιμο και έναν από τους πιο εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Ταίριαξε μαύρο παντελόνι με floral πορτοκαλί τοπ και μουσταρδί τσάντα ώμου, την οποία έχουμε δει να κρατάει και σε άλλες εμφανίσεις της. Το λουκ συμπλήρωσε, κάπως αναπάντεχα, ένα ζευγάρι αθλητικά πέδιλα, που δεν έδειξαν ωστόσο παράταιρα στο χαλαρό και αρκετά casual σύνολο, παρά τη ρομαντική πινελιά του τοπ.

Για την «Αντιγόνη»

Η τραγωδία ξεκινά την αυγή μετά τη νίκη των Θηβαίων. Ο Κρέων έχει αναλάβει τώρα την εξουσία, ως στενότερος συγγενής των γιων του Οιδίποδα. Διατάζει να μείνει άταφος ο Πολυνείκης ως προδότης της πατρίδας του. Ορίζει ποινή θανάτου εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη της διαταγής του. Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους που προστατεύουν τους νεκρούς και προσβάλλει το ιερό αίσθημα της αδελφικής αγάπης.

Αψηφώντας τον κίνδυνο επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της. Αυτός ο αγώνας ανάμεσα στην Αντιγόνη και τον Κρέοντα για το νεκρό σώμα του Πολυνείκη, συμπυκνώνει όλες τις εγγενείς στην ανθρώπινη κατάσταση συγκρούσεις (αρσενικού και θηλυκού, παλαιού και νέου, ιδιωτικού και κοινωνικού, δίκαιου και νόμιμου, ύπαρξης και θνητότητας, ανθρώπινου και θείου). Η Αντιγόνη συλλαμβάνεται. Καταδικάζεται από τον Κρέοντα σε θάνατο. Ωστόσο, από τη στιγμή που ξεστομίζει τη θανατική της καταδίκη, ο Κρέων βαδίζει ήδη στον δρόμο που οδηγεί προς την καταστροφή του. Ερμηνεύουν: Θανάσης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Ντόρα Μακρυγιάννη, Δημήτρης Σαμόλης, Μάνος Καρατζογιάννης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης.

Δες τη Δανάη Μιχαλάκη με το νέο λουκ:

NDP

Δες τη με πρωταγωνιστές της παράστασης «Αντιγόνη»:

Με τον Δημήτρη Σαμόλη. NDP
Με τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη. NDP

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below